Hur skriver jag ett brev till redaktionen?

upprörd över något som händer i ditt samhälle? Irriterad på den lokala tidningens redaktionella ställningstaganden? Vill berömma någon för något well done? Uttrycka dina känslor genom att skriva ett brev till redaktören. Den insändare är en ärevördig institution. Den har funnits sedan tidningar första träffen på gatorna och läsarna oense med berättelser. Ett brev till redaktören oftast uttrycker missnöje med något publikationen har gjort eller gör. Det kan dock också ta lokal eller nationell politik, lokala, nationella eller globala frågor, religion eller de flesta andra föremål under solen.

Många vill skriva en insändare, men vet inte riktigt vad de behöver göra för att skriva en effektiv brev som har en chans att bli publicerade. Det är inte svårt, om personen kommer att följa några riktlinjer.

nbsp; nbsp;Först bekanta sig med publiceringen brev politik. Kortare är i allmänhet bättre. Om publikationen har ett ord gräns, håll dig till den. Försök inte att "stretch" en 300 ord gräns till 350 på grund av vad ni har att säga är så "viktiga". Publikationer få allvarliga utrymme regler, och en insändare som omfattas i ordet gränser är mycket mer sannolikt offentliggöras. också omfatta alla begärda kontaktinformation. Även om du vill att ditt brev att förbli anonym, ange ditt namn, adress och telefonnummer. De flesta publikationer använda ett namn, stad och stat. De print sällan telefonnummer. Vara beredd att acceptera publikation får inte skriva anonyma brev, och inte verka för detta om det inte är deras praxis.

andra Vistelse på ämne. Om du skriver om kommunens godkännande för att finansiera den nya indelningen, vistelse på detta tema. Vill inte glida ut i alla andra skäl till varför du är missnöjd med rådet, eller starta några personliga angrepp mot någon av rådets medlemmar. En publikation kan bli stämd för vad visas i dess sidor, även om ingen på personalen skrev det. Därför personangrepp stort sett garantera att brevet kommer att slängas. Vissa människor känner ett behov av att inkludera denna information ändå, bara för att "låta någon veta" hur krokig eller omoraliska personen är. Gör inte det. Det är bara du ser ut som en galen.

Tredje, skriv eller e-post brev, och vara uppmärksam på stavning, grammatik och kommatering. Det behöver inte vara perfekt, men ett brev in i alla mössor, utan kommatering kommer sannolikt i papperskorgen. Om det godkänns, har någon att avgöra var skiljetecken sannolikt bör vara, och kommer att tillbringa tid redigering skrivelsen som skulle läggas på andra uppgifter. Ett handskrivet brev till redaktören är en inbjudan till papperskorgen. De är omöjliga att läsa och vara helt nytt skrivs för hand. E-post är att föredra, men använda programmets stavningskontroll funktion och få det att se ut som någon skrev det som har mer än ett flyktigt bekant med vårt modersmål. De flesta publikationer har en varning säger bokstäver kan redigeras av klarhet eller grammatik. Om inte någon förändring helt betydelse, inte ringa och gnälla för att någon redigerat brev till redaktören. Det är en del av processen.

En insändare kan vara en värdefull resurs för redaktörer och förläggare för att bestämma den allmänna opinionen. Brevet till redaktören är en avgörande del av ett fritt samhälle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.