Hur kan jag lära mina barn spanska?

Även om en förälder inte är flytande på spanska, kan hon lära fortfarande sitt barn spanska. Barn absorberar språk enkelt och smidigt kan lära sig två språk samtidigt. Det finns flera skäl till varför en förälder bör överväga att lära ett barn spanska. Till exempel är spansktalande behövs i USA arbetsplatsen på grund av det stora inflödet av spansktalande människor in i landet. En tvåspråkig person kan tjäna mer pengar på arbetsplatsen och kan få jobbet över en person som bara talar engelska. Lära sig ett nytt språk gör att barn att tala med människor från olika kulturer och få en djupare förståelse för människor som kommer från olika bakgrunder.

Föräldrar bör börja undervisa ett barn spanska vid en tidig ålder, helst när barnet är en baby. Detta kan ske genom användning av DVD-skivor, musik, böcker och spel. Målet är att göra språkinlärning en naturlig del av dagen. Språkinlärning för barn ska aldrig slavgöra. Sträva efter att göra processen roligt så att barnen kommer att få det.

Om en persons betydande andra talar spanska flytande, be honom att bara prata spanska med barnet. Samtidigt bör den andra föräldern bara prata engelska. Detta gör det möjligt för barnet att få erfarenhet talar båda språken dagligen.

Inköp barnböcker på målspråket. Vissa bokhandlar kan sälja barnböcker på spanska. Om butikerna bär inte spanska barnböcker, en förälder kan köpa dem från ett online-bokhandel. Naturligtvis kan en förälder också välja att låna böcker på spanska från den lokala offentliga bibliotek. Läsa till barn från böcker skrivna på spanska kommer att utsätta dem för språket genom färgstarka böcker. Detta är ett effektivt sätt att lära ett barn spanska.

Använda ljud spanska program som är avsedda för barn är ett annat sätt för barn att lära sig språket. Musik är ett kraftfullt pedagogiskt instrument med barn. Eftersom de älskar att memorera sånger och ramsor, en ljud-program som använder musik är ett bra sätt att lära barn spanska också.

Föräldrar kan också hitta skivor som lär ut spanska till barn. Dessa program lär barn färger, siffror och grundläggande ordförråd. Sådana skivor ofta funktionen animation, trallvänliga låtar, och roliga karaktärer, så att barnet inte ens inser hon lära sig ett nytt språk.

Dataprogram som lär ut spanska för barn är ett annat alternativ när de vill lära ett barn spanska. Spanska programvara för lärande erbjuder samma funktioner som andra program ger, men datorprogram är mer interaktiv. Barnen kan träna sina språkkunskaper i en virtuell värld och ha kul på samma gång.

Anmäl dig ett barn i en spansk klass för barn. Många städer erbjuder spanska lektioner inriktad mot olika åldersgrupperna. Klasserna är avsedda att ge barnen en fast grund att bygga mer avancerade spanska språkkunskaper. Privata och liten grupp klasser som normalt erbjuds, beroende på den enskilda familjens behov.

Att lära sig ett andraspråk går till praktiken, så det är viktigt att ge ett barn med stora möjligheter att använda spanska. Naturligtvis kommer ett barn lära sig att inte tala spanska natten, det är en gradvis process. Genom att tala spanska i hemmet, genom olika typer av språkinlärning program, och börjar undervisningen i tidig ålder kan barn lära sig framgångsrikt att tala andra språk som kommer att ge dem oändliga möjligheter när de växer till vuxna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.