Hur kan jag bli en bättre Storyteller?

Storytelling är en urgammal sed som har varit centrum för många högstämda och sociala evenemang under århundraden. En verkligt stor berättare är välsignad med en unik gåva, men det är möjligt för någon att förbättra sina färdigheter som en historieberättare och bli en ännu bättre. Alla älskar att höra en bra historia, men historien är bara så bra som berättaren.

Varje storyteller behöver två saker-en berättelse och en publik. En god berättare håller sina publikens uppmärksamhet genom att bo på punkt. Överge den viktigaste punkten i berättelsen är distraherande för lyssnarna. Detta bör endast ske om det finns en relevant punkt som skall göras som verkligen förbättrar historien som berättas. När en berättare digresses, förlorar de ofta sin publik. Den bästa historien i världen kan gå förlorad om berättaren är att få bort föremål för ofta.

En stor berättare vet hur man presenterar en historia väl. Presentation är mer än bara berätta om en serie av händelser eller återberättar en historia du har hört. Det innebär noggrann introduktion, uppmärksamhet till relevant information, för korrekt användning av kroppsspråk och ton, och uppmärksamhet svada. Som berättare, bör ditt kroppsspråk avspeglar att ni är uppmärksamma på ditt ord och att du verkligen att rådgöra med din publik. Försök inte att ta itu med andra saker samtidigt berätta en historia eller din publik kommer att gå förlorade.

Bra berättande kräver också viss hänsyn till publiken. Kontrollera att innehållet i berättelsen är lämplig för publiken och undvika att använda ord som är över genomsnittet personens förståelse förmågor, särskilt med barn. Periodvis kan korta pauser för mer gripande delar av din berättelse att träffa hem och låta din publik att ta till sig den mycket viktiga detaljer eller händelser. Om du har en sann önskan att bli en stor berättare, kan du öva att tala med folk. Börja med dem du är nära och vilka du har en stor tröst nivå. Var uppmärksam på hur orden komma ut, oavsett om din ton eller böjningsformer är platt eller engagerande, och om du talar tydligt och för snabbt.

Storytelling är bara ett kommunikationsmedel, men med hänsyn till dessa grundläggande kommunikationsförmåga, kan du bli en bättre berättare i tid. Oavsett om dina berättelser är roliga, skrämmande, eller varma känslor, är de bästa fick när berättaren är underhållande sin publik och inte bara försöka förmedla ett slumpmässigt budskap. Med finslipat kunskaper i berättarteknik, du troligen alltid har en publik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.