Hur hittar jag en Out of Print Book?

Många av oss har varit i samma situation som letar efter en slutsåld bok någon gång, och det kan vara mycket frustrerande för folk vet inte vad jag ska göra. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att söka ur tryckta böcker, och tillkomsten av flera specialiserade webbplatser har gjort denna process mycket, mycket enklare. Du kan fortfarande vara tvungen att betala en rejäl summa för en slutsåld bok om det är en första upplaga, signerad, eller sällsynta, men åtminstone att du inte behöver kämpa för att hitta boken i första hand. Förresten, samma teknik som används för att söka ur böcker som också arbetar för ljudinspelningar, videoklipp och så vidare. Innan djupdykning i de otaliga sätt att söka efter en slutsåld bok, det kan bra att veta vad en slutsåld bok är, och att förstå de olika typerna av slutsålda böcker. En slutsålda bok är helt enkelt en bok som inte längre kan tryckas på något förlag. I vissa fall är en bok anses vara permanent slutsåld, vilket innebär att det aldrig kommer att tryckas på nytt till den bästa av förlagets vetskap. I andra fall är boken endast tillfälligt slut på förlaget, vilket innebär att förlaget kan beställa en ny upplaga eller sälja rättigheterna till en annan förläggare. I dessa fall, om du har tålamod, kan du kanske få en ny kopia. När du söker efter en slutsåld bok, det första du bör göra är att kontakta förlaget för att bekräfta att det är slutsålda. Du bör också fråga personalen på förlagets om boken är definitivt slut på förlaget, eller om en ny upplaga väntas. I händelse av att en publicist har gått i konkurs, bör du kunna få information om var tryckningen rättigheter för de böcker som den offentliggörs gick, och du kan be den nya förlaget. När du har bekräftat att en bok är ordentligt slutsåld, har du ett antal olika sätt att leta efter den. Den första är att lämna arbetet till någon annan. Många oberoende bokaffärer erbjudande från sökningar tryckt bok, ofta gratis eller till en mycket låg avgift. Du kan ge personalen vilken information du har, och de kommer att komma upp med en lista kopior och deras priser. Du kan också be en begagnad bokhandlare att hålla sin utkik efter en kopia, eller be om bokhandlaren inte slutsålda sökningar.

Men du kan även göra en slutsåld boksökning på din egen, eftersom de resurser som används för dessa sökningar är inte längre begränsade till bokhandlarna i know. Ett antal webbplatser specialiserade på slutsåld booklistings, såsom AbeBooks, Playstation och BookFinder. Du kan också prova auktionssajter, som ofta har en mångfald av erbjudanden. Du kan enkelt söka efter din bok på dessa platser för att se om det kommer upp, om det inte kan du behöva ta till en bokhandel eller boka söka professionell som är villig att genomsöka och utnyttja kontakter för att hitta din bok.

Bara för att en bok är gammal behöver inte betyda att det är värdefullt, du kanske kan hitta böcker under ett sekel gammal som kostade mindre än en bok som gick ut of print fem år sedan. Priset bestäms av efterfrågan, storleken på utskriften, och ryktet om boken. Du kanske också vill vara medvetna om att om en bok blir särskilt berömd Utgivaren kan besluta att en ny upplaga att tillvarata den ökande efterfrågan, och du kan hämta ett exemplar billigt på det sättet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.