Vilka olika typer av popup-böcker?

Popup-böcker har glädja både barn och vuxna i många år. De har varit populära sedan den 19: e talet och fortsätter att framkalla leenden när de visas. Popup-böcker gör läsupplevelse en mer tredimensionell en. Barn får inte veta vad ett riktigt slott ser ut, så vad är bättre än att öppna en bok och har ett vackert papper slott dyker upp ur sina sidor? En del popup-böcker har bara två eller tre stora bildskärmar och berätta förkortade historier. Dessa skärmar är vanligtvis mycket genomarbetade och detaljerade. Dessa böcker är oftast anpassade för lite äldre barn och även vuxna om det handlar om ett äkta historiskt ämne.

Andra popup-böcker har mindre scener som dyker upp när den öppnas, men även lägga till rörelse. Ett barn som läser en bok med barnvisor kanske kan dra en flik för att se fyra och tjugo koltrastar pop ur en paj, eller att se spelmännen "vapen" som de spelar på Old King Cole. Dessa böcker är för barn i alla åldrar, och orsaka stor glädje som barnet manipulerar karaktärerna i boken. En tredje typ av pop-up bok är Peek-a-boo bok. Dessa böcker funktionen små paneler som kan öppnas för att visa olika aspekter av historien under. Till exempel i en Halloween-bok, kan barnet öppnar en panel som ser ut som en dörr för att avslöja ett monster eller häxa under. Möjligheterna är oändliga.

Några av de bästa pop-up-böcker omfattar samtliga av ovanstående faktorer i sitt berättande. De kan ha en utarbeta pop-up-scenen, flera mindre, till paneler öppna och karaktärer som rör sig. Pop-up bok som en "interaktiv" upplevelse långt före dataåldern.

Pop-up-böcker finns tillgängliga på nätet eller i bokhandeln-varhelst barnböcker säljs. De täcker alla möjliga ämnen, från barnvisor, till historien, till en resa till djurparken, eller ens en jul hemma! En del popup-böcker även ta in andra sensoriska funktioner, till exempel scratch-and-sniff sidor eller texturer på sidorna, så att läsaren att känna av sammet på tomtens säck eller skinn på bältet.

Pop-up-böcker fortsätter att vara populär hos barnen och är nästan alltid en välkommen gåva. De möjliggör en vuxen att läsa för ett barn, och barnet att underhålla sig själv också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.