Vilka former har pengar Övertaget History?

Pengar är ett bytesmedel som enats om ett samhälle, kan användas i utbyte mot varor och tjänster och är en indikator på värde. Pengar anses vara en förbättring jämfört med byteshandel, på flera praktiska sätt:

  • är pengar systematiskt organiserad, med avdelningar som fungerar (en inte kan handla halv ko utan att döda kon).
  • Man kan förvärva varor även om produkterna i en egen individuella mödor är inte av intresse för säljaren.
  • pengar inte har en inbyggd tidsbegränsning, eftersom en del byteshandel varor får, varefter de förlorar värde (till exempel bröd växer gammal).
  • Pengar är en hanterbar storlek och form, till skillnad från vissa byteshandel standarder, såsom nötkreatur.

Pengar uppfyllde kriterierna i början gånger görs av poster som är små, lätta, och av allmänt erkända värde. Poster såsom pilspetsar, hudar djur, salt, smör, bönor kakao, och lämnar tobak. Dessa varor nära anknytning till mat, värme och hemmet, hade liknande värde för nästan alla i det samhälle där de användes. Föremål av ädel metall används också ibland, med tyngd är den avgörande faktorn för att bedöma värde. Eftersom användningen av utvecklade pengar, gjorde det inte behöva ha värde i sig, och symboliska föremål, snarare än viss nödvändig och omedelbar nödvändighet, började användas. KAURISNÄCKA tankar användes som valuta i ett antal länder, främst i Asien och Västafrika, som var pärlor från clamshells kallade Wampum i USA.

sedlarna kom i bruk tionde århundradet Kina och dess användning spreds av härskaren Djingis Khan i det trettonde århundradet. Användningen av sedlarna och andra typer av pengar utan inneboende värde, beror på en utbredd acceptans sitt symboliska värde.

I Europa, först, var sedlar något som liknar en kupong, en skriftlig garanti för ett belopp av värde från den person som höll myntet som stödde det. Men i det elfte århundradet, började regeringar utskrift pengar och sedlar började bli vanliga, med fastställda värden, storlekar och former. Idag, kreditkort företag försöker övertyga oss om att vi inte behöver pengar, och att även kontrollerna är föråldrade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.