Vilka är de bästa sätten att förbättra skrivutveckling?

Många människor har en baskunskaper i skrift begrepp, men vill lära sig att bli bättre skribenter. Det finns inget enda rätta sättet att förbättra sin skrivförmåga, mest professionella skribenter kommer överens om att det är en individuell process som alla gör olika. Det finns några saker du kan göra för att förbättra skriftliga färdigheter som kan vara användbara, men arbetet med att utveckla en egen process och använda som inspirerar dig. En av de bästa sätten att förbättra sin skrivförmåga på en visuell grunden är att memorera korrekt grammatik och regler skiljetecken. Om du ger ditt skrivande till någon annan att titta på, kommer korrekt grammatik visa att du är professionell och kompetent, samt gör att din text ser rent, snyggt, och i allmänhet lätta att följa. Investera i en stilistisk handbok för att stärka grundläggande interpunktion och regler grammatik, och var inte rädd att be andra författare om hjälp om du fastnar på en knepig mening.

Många författare är överens om att vara en glupsk läsare är nyckeln till att vara en bra författare. Hitta författare eller ämnen som du älskar och sluka den tillgängliga informationen kan lära dig mycket om hur man skriver. Du kan lära dig vad som lockar dig stilistiskt, ämnen fånga din uppmärksamhet, och vad får dig att krypa irritation. Reading författare som du älskar och lära av dem kan du känna dig som om du stjäl från dem, men det är inte fallet. Förstå vad du vill läsa hjälper dig att förstå vad du vill skriva, och skriva om vad du älskar kommer vanligtvis att skapa ditt bästa arbete.

Ett annat bra sätt att förbättra sin skrivförmåga är att få inbördes utvärdering. Ge din text till en vän du kan lita på att intelligent analysera ditt arbete och vara ärlig om sina åsikter. Samtidigt som alla älskar att höra att deras skrivande är underbart, kommer det inte hjälpa dig att förbättra skrivkunskaper. Konstruktiv kritik kan vara det bästa sättet att belysa brister i ert arbete att du är för fästa vid att se. Även om du inte behöver ta alla råd och ändra ditt arbete, lyssna noga om folk påpeka förvirrande eller motsägelsefulla punkter i ditt skrivande.

Du kan prova att hålla en tidskrift eller tvinga dig att skriva varje dag. Vissa experter menar att vanliga skrivande är det bästa sättet att förbättra skrivfärdigheter och göra dig en bättre författare. Än andra att hitta denna taktik alltför repressivt, föredrar att lagra upp sitt skrivande energi för en explosion av idéer. Bli inte skrämd om någon säger till dig det eller det är det enda sättet att bli bättre på att skriva, du kommer att hitta ditt eget sätt att lära sig vad man behöver lära sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.