Vad bör jag veta om att publicera en bok?

"Du borde skriva en bok. " Det enkla fras har tänt en dröm hos många aspirerande författare. Vad som en gång var en hobby blir en passion. Författaren, fylld med berusande magi att publicera en bok, tillbringar månader att sätta ord på papper. Det är den enkla biten. Den verkliga utmaningen ligger framför oss. I sanning, är kvaliteten på en bok i andra hand till publiceringen processen. Författare drivs av konst eller intresse, medan förlag drivs av vinstintressen. Att se sin bok på Barnes and Noble kan vara författarens högsta önskan, men förlaget vill ha en hälsosam bottom-line.

Upphovsmän har alternativ. Den goda nyheten är att publicera en bok är möjligt för vem som helst. Den dåliga nyheten är att få människor någonsin kan läsa det. När det gäller att publicera en bok måste författaren att sänka sina förväntningar, definiera sina mål, och aldrig räkna med att ses som nästa John Grisham eller Stephen King. De bör se till sina manuskript är fri från stavfel och typografiska fel. De bör värva en vän, eller hyra en redaktör, att utföra en kritisk analys av arbetet.

Med dessa uppgifter som utförs, har författaren två alternativ. Den första är att lämna in manuskriptet till en etablerad handel eller kommersiell utgivare. Tyvärr stora Publishing ventures, såsom Random House eller Simon and Schuster , sällan acceptera oönskade inlägg. Mail oombedda manuskript till denna industri jättar, och det kommer sannolikt att förbli oläst. I bästa fall kommer författarna få ett standardbrev tacka dem för deras förslag.

stora förlagen handlar nästan uteslutande med etablerade litterära agenter. Som är intresserade av att publicera en bok skulle vara klokt att kontakta en agent, men de bör också vinnlägga sig om att göra vissa agenten är legitimt. Använd endast som upptagits med Association of Författarens företrädarna . Alla medlemmar i denna grupp har en väl dokumenterad försäljning, och även fungera under en strikt kanon om etik.

Författarens andra alternativet när du publicerar en bok sker via egna verk. I detta fall, författare betala för att få sin egen bok producerats. Detta görs enklast via företag som erbjuder "Print on demand" tjänster (POD). Tillkomsten av digitaltryck kan POD verksamheten till böcker som en kopia åt gången. Detta står i motsats till kommersiella förlag, som måste skriva ut tusentals volymer, lager dem, och delta i distribution och marknadsföring.

POD operationer kallas även fåfänga pressar eller utgivare subvention. Produktion avgifter kan köra från flera hundra till flera tusen dollar. Ytterligare tjänster, såsom redigering och recensioner, är nästan alltid erbjuder en fåfänga press, men kontroll är ytterst i händerna på författaren.

Nackdelen med en fåfänga press är att författare måste göra sin egen marknadsföring, försäljning och distribution. I genomsnitt böcker produceras av en fåfänga press säljer mindre än 500 exemplar. Typiskt, författaren köper de flesta av dessa. Bokhandlar plats sällan beställningar egenutgivna böcker, och de flesta bok kritiker kommer inte att acceptera dem för granskning. Å andra sidan, publicera en bok är ett värdigt mål. För dem som försöker att sätta sina tankar i tryck och dela dem med världen, self-publishing är ibland det bästa alternativet. När det gäller utseende, fåfänga pressar erbjuda hög kvalitet och en professionell produkt.

innehållets kvalitet, dock beror på författarens skicklighet och talang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.