Vad betyder uttrycket "On Bended Knee" Mean?

Denna fras används både bokstavligen, att hänvisa till någon i en knästående ställning, och bildligt talat, att beskriva någon som gör en allvarlig och betydelsefull begäran eller grunden. Begreppet knästående att göra förfrågningar är mycket gamla, speciellt i den västerländska kulturen, där människor har på knä för att be, acceptera utmärkelser, och be om favörer i tusentals år. I öst, människor går ofta längre än att böja, göra sådana beställningar i sittande ställning eller en djup bugning. Du kanske undrar förresten varför frasen "på knä," snarare än "på böjde knä, "eftersom" Bent "betraktas i allmänhet som korrekta engelska. Användningen av "bockad" är egentligen ålderdomlig, "Bent" uppstod kring 1600-talet, men "böjda" har behållits specifikt i denna mening sedan dess. Begreppet "den böjde knä" är också korrekt, även om det låter lite mindre spännande och romantisk.

Konsekvensen av böjning eller knästående är att den person som står böjd lägger fram. Folk antar ofta böjd ställning för att be, vilket tyder på en inlaga till Guds vilja. Människor har också historiskt böjd att markera respekten för och inlämning till människor som har en högre social rang. Detta har varit särskilt viktigt i situationer där människor vill begära något, till exempel en välsignelse av mark, titlar eller benådas från en herre historiskt. När någon säger att han eller hon har gjort en ansökan "om knä, "är underförstått att han eller hon frågade så ödmjukt som möjligt, på ett sätt som kan sägas vara på gränsen till KRYPANDE eller inlagan. Detta skulle också föreslå att han eller hon försökte så hårt som möjligt för att säkerställa att ansökan skulle beviljas, genom att ange att resultatet av ansökan är helt upp till person med befogenhet att bevilja det. Det är inte nödvändigtvis någon skam att gå mycket långt för att göra en ansökan, särskilt när man har att göra med någon som har mycket traditionellt eller formellt värden. Vidta åtgärder för att lägga ut en uppmaning tydligt och artigt är alltid en bra idé om du vill att ansökan skall beviljas, och ibland är särskilt undergiven och vördnad för någon som kan imponera på dem med din uppriktiga önskan att de kan bevilja din förfrågan. I de flesta fall behöver du inte bokstavligen gå på knä, såvida inte din välgörare har en uppskattning för dramatisk känsla. Det är dock möjligt att gå överbord, vara försiktig med att verka inställsam när du beställer något, och se till att inte korsa linjen till knep när du gör en ansökan.

Medan folk sällan bokstavligen på knä för att göra framställningar i väst längre, det är en omständighet där det anses lämpligt att be om något på knä: ett frieri. Bibehållande av tradition knä i detta fall är troligen relaterade till den långa formella traditioner förknippade med engagemang och äktenskap, och många människor tycker att det är charmigt som ska föreslås på knä. Traditionen av knästående att be om någons hand är en påminnelse om en tid då knästående var ett tecken på djup respekt, vilket tyder på en intensiv längtan efter något.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.