Vad betyder "tre exemplar till Wind" Mean?

Bland de omskrivningar och färgstarka uttryck som används för att beskriva extrem berusning eller fylleri, frasen tre blad för vinden ofta framstår som ett särskilt nyfiken en. Varför tre ark med vinden i stället för en eller två? Vad gör skivor har att göra med overindulgence i alkohol ändå? Svaret ligger i nautiska historia, av alla ställen. Det ursprungliga uttrycket var faktiskt tre blad i vinden , inte tre blad i vinden . I seglingen världen ordet ark egentligen hänvisar till ett rep, inte segla den kontrollerar. Några nautiska källor tyder ordet ark gjorde en gång hänvisa till hörnen på ett segel, dock. Specifikt styr en ark rep horisontell förflyttning av ett segel, medan andra typer av linor hålla seglen vertikalt eller statiskt stabil.

Om ett blad blir lös eller är oriktigt sätt, får seglet fladdrar för vinden, men fartyget kommer fortfarande att vara relativt styrbara. Förlusten av två skivor gör segla för lös för att hålla en rak kurs, men kaptenen kan kanske kompensera genom att manipulera andra segel. Vid tiden tre skivor är i vinden, kommer fartyget skrubbskädda och skakar ungefär som en berusad sjöman på iland. Om fyra skivor är i vinden, är fartyget nästan död i vattnet. Detta är varför en person i en berusad dvala skulle beskrivas noggrant som tre blad för vinden . Han eller hon skulle vara lika instabil och okontrollerbar som ett skepp med tre blad rep meningslösa fladdrande i vinden. Uttrycket sannolikt började med sjömän som beskrev sin egen stat offentlig berusning enligt det antal ark som de saknades. är ett blad i vinden innebar att vara berusad, men ändå kunna utföra viktiga arbete arbetsuppgifter. Att vara två blad i vinden skulle ha inneburit att tydligt berusad, men ändå kan gå utan hjälp tillbaka till skeppet. Är tre blad i vinden betydde extrema fylleri, åtföljd av ostadighet och ett förändrat medvetandetillstånd. Det värsta scenariot skulle vara fyra blad i vinden, som oftast innebar total medvetslöshet och eventuellt alkoholförgiftning.

Eftersom nautiska omfattningen av offentlig berusning bara har fyra ark, blir tre lakan på vinden efter en natt av vin, kvinnor och sång kanske inte är den bästa planen i världen. Skära ned ett blad eller två kan vara ett bättre sätt för alla inblandade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.