Vad betyder det att vara "Wet bakom öronen"?

Att vara våt bakom öronen i huvudsak innebär att vara oerfaren, unseasoned eller ens lite na? ve eller omogna. I näringslivet är det meningen ofta tillämpas på nya medarbetare som inte är riktigt redo att ta det fulla ansvaret för sina positioner ännu. Det är också vanligt att äldre människor att uttrycka skepsis över en yngre persons förmåga eller nivå av auktoritet genom att hävda att han eller hon fortfarande är "våt bakom öronen. " Vid någon tidpunkt i historien, dock inte en rookie eller praktik få tillräcklig erfarenhet eller visdom som inte längre anses våt bakom öronen av andra.

Ursprunget till frasen "våt bakom öronen" tycks vara rent amerikansk, med vissa källor spåra det tillbaka flera hundra år. Det är mer troligt att beskrivningen började populärt att segla runt den 19: talet, då den jargong cowboys blev vanligare. En teori menar att "våt bakom öronen" började som en beskrivning av nyfödda och unga kalvar, som började sitt liv som omfattas av slem och andra vätskor. Eftersom dessa kalvar mognat, att den sista delen av sina kroppar bli helt torr var fläckar ligger bakom deras öron. I den meningen, att vara "våt bakom öronen" var cowboy kortform för en oerfaren eller grön ranch hand. Det är också möjligt att frasen "våt bakom öronen" började med mänskliga spädbarn, som är föds också omfattas av ett skikt av slem och vävnad. Till skillnad från en kalv, men är en mänsklig baby ofta torkad med en sjuksköterska eller sin mor strax efter födseln. Det skulle inte nödvändigtvis vara "våt bakom öronen" för mycket länge, men analogi skulle kunna vara mer metaforiska karaktär. Tills barnet når en viss mognad eller får en viss "Street Smarts" han eller hon kan fortfarande anses lite blöt bakom öronen.

Det är inte att anses som "våt bakom öronen" är nödvändigtvis en dålig sak. Nästan varje yrke eller intresse har en uppdelning i tid, och så småningom de flesta människor att uppnå ett tillstånd av kompetens och mognad som deras kompetens bättre. Nästan alla känner en känsla av att vara "våt bakom öronen" när man konfronteras med en mer avancerad uppsättning av ansvar eller krav jobb. Tid och erfarenhet är det enda som hjälper konvertera en ung praktikant eller studerande till en kompetent och säker anställd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.