Vad betyder det att vara "Madder Than a Wet Hen"?

Om du vill hålla ditt humör, då finns chansen liten att du vill bli galnare än en våt höna. Detta amerikanskt uttryck, som möjligen har sitt ursprung i Appalacherna, hänvisar till det stormiga humör av kycklingar som inte kan av misstag hamnar i vattnet. Enligt vissa konton, kycklingar blir arga om de måste försöka att simma eller flyga utan vatten, eftersom de inte någon av dessa saker bra. Förvänta dig inte ditt husdjur kyckling vara allt annat än förbannad om du föreslå en tur till sjön eller ett besök på en närliggande simbassäng. Det finns flera varianter på frasen galnare än en våt höna. Det kan vara skrivna eller talade som "galnare" na våt höna "eller" galnare än en ole våt höna. " Det sistnämnda uttrycket skulle inte göra en stor nytta, eftersom förhoppningsvis ett "ole" höna, vet inte försöka simma om man skulle kunna undvika det.

Även uttrycket tycks ha sitt ursprung i den amerikanska South förefaller det att föröka sig genom Mellanvästern också. Det verkar särskilt vanligt hos jordbrukare och jordbruk, eller tidigare landsbygden där väl beteendet hos kycklingar är allmänt känt. Uttrycket galnare än en våt höna innebär något mer än rasande though. Om honan är galen, du är ännu argare, så att du i själva verket är rasande. Att vara galnare än en våt höna ska inte förväxlas med fraser som galna när Hatter. I den andra meningen, galna hänvisar till galen, inte arg. Galnare än en våt höna är specifikt om temperament och inte om förnuft och användning av galna betyda arg är mer amerikansk än brittisk. Människor i Storbritannien inte är bekant med frasen galnare än en våt höna och kan tolka det som att du känner dig väldigt nötaktig verkligen.

I vilket fall, undvika sådana situationer där du kan bli galnare än en våt höna är sannolikt en bra tumregel. Det finns faktiskt ett antal uttryck som härrör från beteendet hos kycklingar, t. ex. att lägga alla ägg i en korg, bråka som en gammal höna, utslag och ställer, och komma upp med kycklingarna. Säkerligen om du blir galnare än en våt höna, folk kan komma att gå på äggskal runt omkring dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.