Vad betyder det att "Utöka en olivkvist"?

Uttrycket "att förlänga en olivkvist: ett erbjudande om fred eller försoning. Denna term har bibliskt ursprung, kommer från den del av Gamla Testamentet som handlar om översvämningar, tecknet som översvämningen är över är en olivkvist föras tillbaka till Ark av Noas duva. Olivkvistar var också symboler för fred i antikens Grekland och Rom, och de fortsätter att användas i olika konstverk som är avsedda att föreslå fred, från väggmålningar till patchar.

Vissa har föreslagit att oliv var ett mycket medvetet och väl övervägt val som en metafor för fred, eftersom olivträd bekant ta år att mogna, och krig är oftast mycket hårt med oliver, eftersom folk inte kan ta sig tid att vårda dem och växters nya träd. Därför skulle erbjuda en olivkvist tyder på att någon är trött på krig, oavsett om det är en faktisk krig eller faller ut mellan vänner. i antik grekisk och romersk tid, skulle folk ge bokstavlig olivkvistar . I Rom, till exempel, som besegrade arméer traditionellt olivkvistar att visa att de var avstå, och grekerna ingår olivkvistar till bröllop och andra festligheter. I modern tid är olivkvisten oftast metaforiskt snarare än bokstavlig, inte minst eftersom olivkvistar kan vara lite svårt att få.

Många människor är överens om att fredsförhandlingarna på alla nivåer i samhället är en bra idé. Mellan nationerna, naturligtvis, är det viktigt att förlänga en olivkvist att säkerställa ömsesidig säkerhet och för att hjälpa världen att fungera smidigare. Men denna handling kan också vara viktigt på det personliga planet, så lösa konflikter och lära sig att umgås med andra ses som en viktig färdighet i livet i många kulturer.

någon gång i ditt liv, är det mycket troligt att någon kommer att säga åt dig att förlänga en olivkvist att lösa en tvist eller lösa ett problem. Vissa tror att det tar ett enormt mod att förlänga en olivkvist, eftersom det ofta kommer med ett erkännande av förseelser och saknad. När en olivkvist erbjuds med baktankar, såsom att försöka få någon annan att erkänna att han eller hon hade fel, försök till försoning ofta går snett, och detta är en mycket viktig sak att komma ihåg, om du tror verkligen att någon har kränkt dig, bör du vänta på dem för att förlänga en olivkvist, eller hitta ett sätt att förlåta dem så att du kan göra ett försök till verklig försoning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.