Vad betyder det att "Double Cross" Någon?

När någon är dubbelt passeras, betyder det att en partner med stöd av en tidigare-överens. Människor kan fördubbla korsar varandra i en rad olika kreativa sätt, alltifrån reneging om ett avtal ren att göra motsatsen till vad som överenskommits. I regel är denna term förknippas med förräderi, eftersom det antas att den överenskommelse nåddes i god tro, och beslutet att gå tillbaka om avtalet är en form av svek.

Somliga anser ett dubbelkors en form av backstabbing och hävdar att när en överenskommelse har nåtts med någon, är båda parter förväntas hedra avtalet och lita på varandra. Reser någon som sviker det förtroendet, vilket gör det svårt att nå överenskommelser i framtiden på grund av det ständiga hotet om en upprepad episod. Det finns ett antal förklaringar till ursprunget i frasen. En av de mest sannolikt kommer från början av 1800-talet, då en "cross" var ett fast hästkapplöpning. Användningen av termen "kors" för att beskriva något slags överenskomna brottslig verksamhet var mycket vanligt under denna period. Om en häst som var tänkt att förlora vunnit, skulle ägaren anklagas för en "dubbel kors" som brutit mot det ursprungliga avtalet. Förutom att vara med stöd av annan användning av ordet "kryss" för en fast del, denna förklaring tilltalar många ord historiker på grund av tydlighet och datum, vilket kan kopplas till det första använder sig av "dubbel korset" som en slang sikt.

Andra har föreslagit att termen kan ha sitt ursprung i den praxis tjuv-förövarna i 19th century England. En tjuv-taker var någon som skulle vända på misstänkta brottslingar och tjuvar en bounty. Många av dem accepterar betalningar från tjuvar som ville stanna utanför fängelset, och legenden säger att de märkt sina listor med kors, med en dubbel kors för att markera någon som inte betalar in. Denna förklaring är inte helt tillfredsställande, men även om det är mindre falsk än teorin att människor skulle vara ett avtal med två kors när de var analfabeter att återspegla tanken att de inte hade någon avsikt att behålla det.

En del människor förknippar också uttrycket med Double Cross System, en taktik som används av brittiska underrättelsetjänsten under andra världskriget. Detta system rekryterade tyska agenter att mata felaktig information tillbaka till den tyska regeringen, och enligt legenden, spioner möttes i Room 20, eller XX i romerska siffror. När termen "dubbel korset" från tiden före andra världskriget av minst 100 år, och spioner brukar inte göra en vana att träffas i stora grupper i samma rum regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.