Vad betyder "Woulda Coulda Shoulda" Mean?

För många av oss, det finns en tydlig skillnad mellan vad som faktiskt hände och vad vi ville skulle ha hänt i en viss situation. Ibland inser ett antal alternativ som de kunde ha eller borde ha tagit i stället för de åtgärder de faktiskt tog. Denna känsla av ånger eller andra gissa sammanfattas i uttrycket woulda coulda Shoulda. En man som överlämnade sin plånbok till en rånare, till exempel kan våndas över huruvida han skulle ha flytt scen, attackerade rånaren eller vägrat att följa. Denna reflektion i efterhand skulle anses vara woulda coulda Shoulda. "

Uttrycket är egentligen en informell rendering av tre villkor: skulle ha, kunde och borde ha. Dessa anses konjunktiv stämningar , eftersom de leder möjligt eller teoretiska förutsättningar, annars känd som önsketänkande. Den rån offer skulle ha fly, kunde har attackerade rånaren eller borde ha dra uppmärksamheten till sig, men inget av dessa villkor faktiskt hände.

"Woulda coulda Shoulda" omständigheter är vanligare än vad många vill erkänna. En nervös ung pojke frågar en flicka för en dag kan få tunghäfta på telefonen, men senare inser vad han "woulda coulda Shoulda frågade henne under samtalet. En anställd förklara för sin chef varför ett viktigt projekt är fortfarande ofullständig kan erbjuda dig ett ineffektivt "woulda coulda Shoulda" svar. För de som söker konkreta svar, en "woulda coulda Shoulda" svar kan översättas som en defensiv Dodge. En del människor reagerar inte bra på hypotetiska eller konjunktiv resonemang, det är därför de får använda "woulda coulda Shoulda" för att uttrycka sin besvikelse eller frustration. All användning av orden would've, kunde har eller borde ha i förhållande till en situation som tycktes kräva slutgiltiga åtgärder skulle lätt kunna leda till en hånfull "woulda coulda Shoulda" svar. Ibland bättre tillvägagångssätt eller ett mer välgrundat beslut är bara upptäcks i efterhand, vilket leder till en straffande omgång av "woulda coulda Shoulda" gissningar.

Andra gissar att ett beslut eller undersöka andra möjliga lösningar i efterhand inte alltid är en dålig idé, men det är möjligt att bli att fastna i gångarna inte vidtagit att en person kan fastna i en ändlös cykel av "woulda coulda Shoulda" skylla uppdrag. Ibland är det bäst att göra det bästa beslutet som förhållandena och låta andra gissa och rehashing en annan gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.