Vad är vissa typer av Fackböcker?

Olika typer av fackböcker olika typer av ofta används information i ett behändigt format. Antingen i bokform eller finns tillgänglig på nätet, finns en mängd olika typer av handböcker som kan vara till stor hjälp om du är i skolan, på arbetet, hemma eller på resan.

Några av de mest behövs och används för olika typer av uppslagsböcker är ordböcker. Standard ordböcker fokus på uttal och definition av de vanligaste orden och fraserna i standard engelska. Dessa ordböcker ange flera betydelser för ord och kan även omfatta till bindestreck, alternativa stavningar, ett exempel meningen och etymologiskt information. Vissa poster kan kännetecknas av en ritning eller fotografi.

Ordböcker är användbart om du ser eller hör ett ord som är nytt för dig och vill upptäcka dess betydelse, liksom att se till att ord som du har valt att använda i skrift eller tal är exakt de önskar. Förutom standard ordböcker finns specialiserade ordböcker, såsom biografiska lexikon, geografiska ordböcker, barns ordböcker och tvåspråkiga ordböcker samt lexikon för många, många språk.

Ett annat populärt exempel på en av de typer av uppslagsböcker är thesaurus. En tesaurus kan eventuellt ha definitioner och uttal, men det anges synonymer, och ibland motsatsord, av ett ord eller en fras. En tesaurus kan komma till nytta för en författare eller talare som vill undvika upprepningar eller behöver komma åt en något annorlunda nyans.

De flesta av en standard encyklopedin inträde ord och fraser kommer att hittas i ett lexikon, men medan ordbokens definition är vanligen begränsade till en enda klausul, fras eller mening, vilken typ av handböcker kallade uppslagsverk innehåller artiklar några kablar, vilket ger en ganska grundlig behandling av ett ämne. Uppslagsverk inkluderar karakteristiskt illustrationer, diagram och andra funktioner som bygger vidare på den verbala förklaring i artikeln korrekt. Det finns också specialiserade uppslagsverk för barn och för särskilda ämnesområden.

Atlas är bland de handböcker som hjälper oss att förstå geografi. Fylld med kartor över ett visst område-till exempel ett land, stat eller region-det kan vara utformade för studier eller för praktiskt bruk under resan. Atlaser är försedda med index för att avgöra på vilken karta varje plats finns. Specialized atlases kan fokusera på objekt i rymden, till exempel månen, eller historiska kartor som visar, till exempel flytande gränser i ett land.

Andra referens böcker som du kan ha nytta omfatta stil guider, guider grammatik, lexikon och samlingar av citat. Alla dessa återfinns både publiceras som böcker och i olika former som kan nås via Internet, eller från datorns skrivbord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.