Vad är vises protokoll Sions?

vises protokoll Sions eller "Protokoll Sions" är en litterär förfalskning som sprider en påstådd judisk komplott för att uppnå världsherravälde. Sedan dess redovisade första publicering i en rysk tidning 1903, har det ansetts av forskare som ett antisemitiskt skämt. De vises protokoll Sions fått större ryktbarhet år 1905, då det införlivades med den andra upplagan av en bok om Antikrist med egna namn mystiker, Serge Neilos. är Protokollen av Sion vises skriven i första person, som sades vara perspektivet av en sionistisk Elder. Det uppmanar karl sionisterna om metoder, eller protokoll, för conspiratorially dominerar världens finansiella institutioner och utnyttja kraften i massmedia. De protokoll som nämns i texten inkludera sådana samhälleliga problem som alkoholism och materialism, och därmed presentera dem som en följd av en iscensatt komplott. Utdrag ur texten var plagiat av en 1864 bok av franska satiriker, Maurice Joly titeln, "Machiavel et Montesquieu (Dialog i helvetet mellan Machiavelli och Montesquieu). " Också känd som" The Illuminati protokollen "," Den judiska faran "," Protokollen och World Revolution "och" kriget mot Kingship om Kristus ", The Protocols of the Elders of Zion har antagit flera olika avdelningar med olika anonyma redaktörer, och har varit anpassat för att passa olika antisemitiska dagordningar. Efter ryska revolutionen 1905, användes protokoll för att sprida konspirationsteorin att den bolsjevikiska rörelsen hade varit en del av den så kallade judiska komplott för judiska världsherraväldet. Distribuerad publikationer av protokollen trycktes ofta med hotfulla ockulta symboler såsom varumärke av Antikrist, "INRI", eller den fras, "Så ska vi vinna".

År 1919, utdrag ur en engelsk språk översättning av The Protocols of the Elders of Zion, kallas numera "Red Bibeln", publicerades i Philadelphia Public Ledger. Texten presenteras som en bolsjevikisk manifest, och alla referenser till en påstådd judisk författarskap hade utelämnats. År 1920 publicerades den första engelska utgåvan av Protokollen av Sion vises i London, under titeln "Den judiska faran" och såldes ut i fem upplagor. Även 1920, då-U. S. Ordförande, Henry Ford, sponsrade offentliggörandet av 500. 000 exemplar, Ford också drev en antisemitisk tidskrift, "The Dearborn Independent. "

1921 Times of London reporter, utsatt Philip Graves protokollen som en kombination av plagiering både Maurice Joly "Dialog mellan Machiavelli och Montesquieu i helvetet", och tysk antisemit, Hermann Goedsche roman, "Biarritz. " Protokollen har utsatt igen som litterära förfalskningar av anti-bolsjevikiska rysk emigrant, Vladimir Burtsev, i sin bok 1938, "De vises protokoll Sions: A Bevisade Forgery", som publicerades i Paris. Trots sin avslöja fortsatte protokollen behandlas som autentiska, och användes som propaganda av nazisterna under 1930-40-talet som krävs studiematerial för elever i Tyskland.

De vises protokoll Sions fortsätter att förökas som en autentisk text i det nya årtusendet. Protokollen är en storsäljare i Syrien, Turkiet och Japan, med stöd av antisemitiska offentliga TV-dokumentärer i Iran, kallad saklig i skolböcker distribueras under den palestinska myndigheten, och formellt antas av Europeiska unionens stadga om Hamas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.