Vad är ursprunget till uttrycket "23 Skidoo"?

slang Termen "23 Skidoo" avser att komma bort snabbt, ofta i betydelsen att få ut medan den får är bra. Likt en förvånansvärt många färgstarka och spännande slang, är ursprunget av denna fras inte känd. Det finns dock ett antal intressanta teorier för att förklara orsakerna till 23 Skidoo.

Även denna term förknippas med Roaring '20s i USA i ögonen på många människor är det faktiskt äldre . Den första dokumenterade användningen av "23 Skidoo" inträffade 1906, då termen endast är populärt på 1920-talet. Vissa människor har teorier att explosionen av slang på 1920-talet i samband med en uppmjukning av sociala normer och moral, och detta kan ha varit anledningen till äldre slang ord som 23 Skidoo kom på modet.

Skidoo själv en slang term som betyder "att sticka", och det är lite äldre än "23 Skidoo. " Skidoo verkar komma från "SNABB RETRÄTT", ett ord som uppstod i inbördeskriget. Ursprung SNABB RETRÄTT är också fördunklat, vilket gör det mysterium som omger uppgång 23 Skidoo. Skidoo har också historiskt sett varit ensamt användas för att betyda "gå härifrån. " En teori föreslår att begreppet är en hänvisning till Flatiron Building, en anmärkningsvärd New York landmärke ligger på 23rd Street. Som besökare på webbplatsen idag har noterat, den speciella form av byggnaden skapar ovanliga luftströmmar i området, som ibland har roliga effekter på de som vandrade med. I början av 1900-talet hade kvinnorna långa kjolar och sällan visade anklarna, och påstås män skulle samlas runt Flatiron att titta på deras kjolar knäppa upp i vinden. Polisen som sägs ge män "23 Skidoo" när de spridda grupperna.

Andra har föreslagit att termen kan ha sitt ursprung i väst under en Prison Break. Fångarna enades om att signalen för utrymning skulle vara ett rop av "23 Skidoo," då de skulle skingras, hoppas att några män rymde i efterföljande förvirring. Historiker racing påpeka att många spår, skulle det 23: e hästen skulle bli tvungen att starta bakom fältet, eftersom det bara fanns plats för 22 hästar löpa sida vid sida, så det 23: e hästen behöver skidoo att få en chans att vinna . Detta ledde jockeyer att säga "23 skidoo for you" till den olyckliga jockey sitter på den 23: e häst.

Alla dessa förklaringar till 23 skidoo är förmodligen tyvärr FOLKETYMOLOGI, med liten grund i historien. Upprinnelsen till denna term har troligen gått förlorade över tid, till bestörtning vissa slang historiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.