Vad är skillnaden mellan gott och väl?

Liksom många knåpgöra detaljer i grammatik, skillnaden mellan gott och väl är både enkel och komplex. I grund och botten bra är ett adjektiv, medan väl är ett adverb, men användningen av dessa ord blir mycket mer komplicerat än så, tack vare en liten detalj som kallas länka verb. Om du har plågat för att säga "jag är bra," du kan vara glad att veta att denna användning är faktiskt korrekt, och att skillnaden mellan gott och väl är ofta ytligt av pedantiska individer.

Låt oss börja med den enkla delen. Bra, precis som andra adjektiv, används för att modifiera ett substantiv, mer information om det. Till exempel skulle man kunna säga "Bronwyn hund är bra" eller "det är ett bra hus, mycket stadigt byggd. " Nå, i egenskap av ett adverb, används för att modifiera verb, så här: "han sjunger bra", eller "the cat jakter bra. "När tänker på om man vill använda" bra "eller" bra "i en mening, tänka över om du beskriver en åtgärd , som att spela piano eller slå en baseball, eller en objekt , som en trädgård eller ett städ. Det finns dock ett undantag från denna enkla tumregel för att använda gott och väl. Bra kan användas i meningar som "Jag är bra" eller "pizza ser bra ut," eftersom de verb som arbetar med dessa meningar koppla verb , som förbinder en med information om det. Flera ord kan användas som förbinder verb, inklusive verkar visas ser, växer, smaker, blir, och de olika konjugationer av "skall", inklusive jag, är, är, var och så vidare. Några av dessa ord kan också användas som åtgärd verb, men när den används som förbinder verb de inte innebär åtgärden, de helt enkelt ansluter ämnen och information. Om du börjar känna dig förvirrad om hur du använder gott och väl när du kopplar ihop verb är inblandade finns det lyckligtvis ett mycket enkelt sätt att säga när ett verb används som en länkadress verb, samt att är att ersätta det med mig, är, eller, i förekommande fall. Om meningen förvandlas till fikonspråk, är verbet används som en åtgärd verb, i vilket fall "bra" är lämpligt, men om straffet ändå meningsfull, bör du använda "bra. " till exempel "pastan ser bra ut" låter helt normalt när du ersätter "ser" med "är" att göra "pastan är bra," så bra är en helt lämpligt ord att använda. Men i meningen "Bunny luktade gräset men beslutade att inte äta något," när du ersätter "luktade" med är: Är det meningen inte vettigt, så "luktade" inte används som en länkadress verb i fall, så du skulle säga att bunny luktade gräset bra, inte bra.

Många människor tenderar att överskatta korrekt när kämpar med användningen av gott och väl , men du bör inte behöva om du kan komma ihåg att bra går med substantiv och väl går med verb, såvida de verb som används i en länkadress kapacitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.