Vad är skillnaden mellan dvs. och exempel?

Skillnaderna mellan dvs. och t. ex. är större än många tror, och missbruk av de två förkortningar är riklig. Både dvs och t. ex. är en förkortning för latinska termer. Dvs är en förkortning för id est som transliterates som "det är" eller "med andra ord. " Eg förkortar exempli gratia . Detta betyder "av hänsyn till exemplet" men översätts ofta som "till exempel. "

Så man skulle förvänta sig, dvs används för att förtydliga eller tas med andra ord något som tidigare har sagt. Man kan se följande rätt användning av IE: "Hennes hjärta sjönk som fartyget försvann i vattnet, det vill säga, hon var förkrossad. " Vissa författare skulle förvirra dvs och t. ex. här, och använda t. ex. istället. Vidare skulle missbruka omfatta IG, eller EI

Naturligtvis kan man undvika användning av IE och t. ex. helt genom att "med andra ord," för att säga "Hennes hjärta sjönk som fartyget försvann i vattnet. Med andra ord, ödelades hon. "Eftersom patienter kan förvirra dvs och e. g. , kan det vara klokt att lägga fram en enklare förklaring.

Eg kan förväntas när man ville göra en lista med flera exempel för att ytterligare belysa förståelse. Till exempel kan man skriva: "Han bara gillar spel som spelas med en fladdermus, t. ex. cricket, softball och baseball. Även detta skulle kunna förenklas genom att skriva "Han bara gillar spel som spelas med ett slagträ, såsom cricket, softball och baseball.

Förvirring sker ofta i allmänt bruk i både IE och t. ex. eftersom människor antar ofta i. e. betyder att en lista med exempel. Detta är definitivt inte fallet. Uttalandet "Han gillar bara spel som spelas med en fladdermus, dvs, cricket, softball och baseball," är felaktig. Ibland denna förvirring beror på att en författare önskar god utbildning och referenser latinska termer som t. ex. och t. ex. verkar utbildade verkligen. Detta är ett vanligt misstag, särskilt av unga författare, t. ex. college freshman, högstadiet och gymnasieelever. Däremot skapar missbruk naturligtvis motsatsen till en bildad känsla, i. E. , kanske instruktörer tycker att du är inte särskilt ljusa.

I stället för att läsningen i ordlistan för enormt imponerande ord eller Latinska fraser som IE och t. ex. den allmänna standarden i skrift är tydlig, begriplig engelska. Punkter bör göras utan utöver ordförråd. Dessutom är det alltid bättre att använda ord som du kan klart definiera snarare än att doppa i ord du tror att du vet vad det innebär för att imponera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.