Vad är några vanliga egyptiska symboler?

egyptiska symboler är en fascinerande fönster till en unik gammal kultur. Finns på många artefakter återhämtat sig från den fornegyptiska imperier, dessa symboler utgör ett språk och beskrivande bild av ett av de äldsta mänskliga civilisationerna. Att kunna identifiera vanliga egyptiska symboler är ett måste för alla Egypten entusiasten, och kan ge bra djup i kroppen av kunskap om historia och kultur. En av de vanligaste egyptiska symboler är Horus öga , även kallad Eye of Ra. Denna symbol, som liknar ett mänskligt öga, kan betyda många saker beroende på sammanhanget används. Det är symboliskt för den allseende ögat av gudarna, och kan också symbolisera återfödelse. The Eye of Ra är också oerhört viktigt i fornegyptiska matematik, eftersom det användes för att beskriva eller ange olika fraktioner. finns många egyptiska symboler också kallas logogram eller piktogram . Dessa tecken är tänkta att se ut som något som de beskriver. Symbolen för solen är en cirkel ovanför en rak linje, medan symbolen för bergen ser ut som två taggiga toppar bredvid varandra.

Andra vanliga egyptiska symboler har en mening endast något samband med den verkliga karaktär. Dessa tecken kallas metonymic och används i stort sett ungefär som ett talesätt eller metafor i moderna språk. Till exempel ser en symbol för ordet Gud som en flagga. Detta kan tyckas meningslösa tills du vet att flaggan är tänkt att representera de flaggor som flögs på religiösa tempel eran. En ofta sedd symbol ser ut som en uggla eller fågel som i profil, med huvud för fram. Detta intressanta glyph har olika betydelser, och användes ofta som en preposition, till exempel genom att, med eller från. På grund av denna symbol mångsidighet, är dess specifika innebörd ofta framställts inom ramen för de omgivande ord. En annan mycket vanlig egyptisk symbol är ankh. Detta glyph ser ut som en korsning med en äggformad topp, och är symbolen för evigt liv. Några egyptiska artefakter skildra olika gudar hålla ankh till en persons mun eller ge det till dem, trodde att symbolisera ett liv som fortsätter förbi döden. Den Ankh används ofta i smycken och replika egyptisk konst.

För dem som vill lära sig mer om översättning och tolkning av egyptiska symboler, en rikedom av litteratur och elektronisk information finns tillgänglig i ämnet. Dessutom, för att kontrollera med lokala museer se om de finns och egyptologi avdelning eller kan rekommendera experter villiga att hjälpa dig lära. Förstå historia och samhälle av en forntida kultur ofta förbättras genom att lära sig språket och viktiga symboler används under sin existens. Genom att studera betydelsen av egyptiska hieroglyfer och konstnärliga symboler, kanske du kan kasta lite mer ljus på en av de största och mest komplexa civilisationer någonsin nåd planeten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.