Vad är några vanliga Theatrical Superstitions?

Många teater beskyddare skulle bli förvånad hur många teatrala vidskepelse och backstage ritualer som fortfarande finns i modern agerar företag. När skådespelaren Patrick Stewart tog på sig huvudrollen i en Broadway produktion av Shakespeares tragedi Macbeth , till exempel, måste han lära sig att inte nämna namnet på pjäsen medan innanför murarna till en teater. Använda omskrivning "att skotska play" i stället för själva titeln är en gammal teater vidskepelse. Det finns flera teorier bakom detta teatraliska vidskepelse, många som omger användningen av besvärjelser under öppningsscenen . Enligt legenden var verkliga häxor ursprungligen cast spela häxor i början av produktioner, och stavar som de använde sades vara autentiska. Det sägs att en häxa förbannade pjäsen som hämnd för att avslöja de hemliga besvärjelser. Flera aktörer och andra anslutna till kommande produktioner dog under mystiska omständigheter, så kastade medlemmar traditionellt undvika med eventuella kommande produktioner av Macbeth , så att de drar åt sig häxan och hennes förbannelse.

En annan typ av teater vidskepelse förutsätter användning av falska rekvisita i stället för verkliga föremål av värde, såsom antikviteter, smycken eller riktiga blommor. Detta vidskepelse har något praktiskt värde, men eftersom dessa poster kan bli förlorad, skadad eller stulen under en tillverkningskörning. Real blommor måste också bytas ut regelbundet, och risken för halk-och fallolyckor på en våt Scenen är alltid närvarande. Vissa teater Företagen tror också att den verkliga antikviteter bära med sig den andliga energier av tidigare ägare, både positiva och negativa, och denna negativa energi kan påverka prestanda.

Användning av en verklig bibeln eller andra heliga relik är också modfälld scenen. Prop befälhavarna använder ofta en gemensam bok och en falsk luckan för att simulera en bibel på scenen i stället visa bristande respekt för en helig text. Den personliga beteende av aktörer och andra teater arbetstagare är också en källa till teatralisk vidskepelse. Vissla i en biosalong anses vara otur, främst eftersom visslande var det bästa kommunikationsmetod för scen händer och ett oplanerat vissla kan signalera en oväntad och farlig miljöombyte. Eftersom modern teknisk besättningar nu använda datoriserade cuing system och mobiltelefoner istället för sjömannens visselpipor visslade på backstage-området inte längre det farliga praktiken det en gång var, men det anses fortfarande vara en teatral vidskepelse.

Aktörer i musikproduktioner är inte heller tillåtet att nynna eller sjunga sånger från den faktiska visa innan en föreställning. Under repetitionerna, är skådespelare heller inte skulle leverera den sista raderna i en lek, eftersom ingen teaterföreställning anses vara "komplett" utan publik. Aktörer som bryter mot dessa outtalade regler och ritualer kan uppmanas att utföra en botgöring innan återanslutning av rösterna. När det gäller den Macbeth vidskepelse, exempelvis någon aktör som anger den verkliga titel inom en teater måste omedelbart lämna byggnaden, vända tre gånger, uttala en förbannelse ord, och sedan be om tillåtelse att åter gå in i byggnaden.

Några teatraliska vidskepelser gäller användning av vissa färger i en produktion. Färgen gul, till exempel, anses otur i många äldre teatern företag eftersom det ursprungligen representerade Satan i början moral spelar. Även användningen av en gul klarinett i orkestern anses vara ett dåligt förebud. En annan otur färg, åtminstone på scenen, är grön. Medan den lyxiga backstage-område som kallas Green Room är allmänt ses som en god sak, användningen av färgen grön scen kan vara besvärande. Några föreslår att aktörer som bar gröna vid utomhusaktiviteter produktioner kan bli kamouflerade av den naturliga grönskan syns bakom scenen.

De flesta ledande aktörerna har insett presenter, det finns teatrala vidskepelse förknippade med vissa presenter också. Blommor ska aldrig fram till en skådespelare inför en föreställning, bara efteråt. I själva verket krävs en gammal teater vidskepelse presentationen av blommor stulits från en kyrkogård, en tradition tydligen startat av ekonomisk nöd genom att kämpa agerar trupper.

Det finns också teater vidskepelser kring beteendet aktörer både på scenen och utanför. Tripping innan en ingång anses vara lycka, som är att ha ett dåligt genrep. För att undvika förbannelse scenen, kastar många träffas backstage strax innan en föreställning och skrika ett valt svordom flera gånger för att i huvudsak få ur sina system. Klämmande en skådespelare innan han eller hon intar scenen ses också lycka. Det enda en VÄLGÅNGSÖNSKANDE aldrig får göra är att önska en skådespelare lycka. Detta är kanske en av de mest kända teater vidskepelse fortfarande gäller idag. Det finns en uppfattning bland vissa teater-och sjukvårdspersonal att spöken tenderar att hemsöka tomma teatrar, och är angelägna om att ge det motsatta resultatet oavsett förfrågningar de hör. För att motarbeta dessa andar, aktörer säger ofta motsatsen till vad de egentligen betyder. Genom att säga till någon att "bryta ett ben" istället för "lycka", förhoppningen är att andan kommer att luras till att ge verklig lycka för performer.

Ghosts också spela en roll i en annan teater vidskepelse som kallas Ghost Light. Eftersom spöken kan bara bebodda mörka utrymmen, en speciell "Ghost Light" är traditionellt kvar brinner på mitten av scenen på natten. Detta ljus är avsett att hålla ondskefulla andar i schack, men också ger tillräckligt ljus för tidigt besättningsmedlemmar att hitta rätt bakom scenen utan att snubbla över apparater eller andra hinder. Många teatrar har också stängt en utekväll i veckan, vanligen måndagar, så att teatern spökena möjlighet att besöka den mörka scenen och utför sina egna låtar. Det finns vissa teatraliska vidskepelse som tycks trotsa logik, dock. Användningen av påfågelfjädrar i någon form eller sätt sägs vara otur, främst eftersom de "ögon" av en påfågel fjäderdräkt representera det onda ögat. Stickning är också motarbetas både på och utanför scenen, skenbart eftersom nålarna kan orsaka skador på kläder eller stryka medhårs av aktörer. Även medför en make-up box anses vara ett dåligt omen, eftersom den utgör ett amatörmässigt drag hos en professionell skådespelare eller skådespelerska. Make-up rutor aldrig bör rengöras för att göra plats för nya leveranser av make-up, either.

Några av dessa teatraliska vidskepelser har slagits ut de senaste åren, men många av dem är fortfarande regelbundet utövas av etablerade teater företag. Dessa backstage ritualer och vidskepelse kan verka underligt, eller ålderdomliga för utomstående, men många aktörer följa dem både som en hyllning till de gamla teatrala traditioner och som ett sätt att producera en jämn incidenter fri prestanda för sin publik, ungefär som professionella idrottslag observera sina egna Pregame ritualer och vidskepelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.