Vad är en Accelerated Reader (AR) Program?

Ett påskyndat behandlingen (AR) program är ett program som ursprungligen utvecklats vid University of Wisconsin, och nu marknadsförs av renässansen Software?. AR Programmet är utformat för att uppmuntra små barn att läsa oftare och att etablera ett livslångt mönster av daglig läsning. Ungefär hälften av skoldistrikt i USA sysselsätter nu AR program som en del av deras grundskola färdigheter i läsning. Den grundläggande utformningen av AR är ganska enkelt. Studenter tar ett preliminärt 10-20 minuter frågesport, som testar deras läsförståelse. De är sedan mål i vad som kallas en zon av proximal utveckling, som avgör vilka böcker de ska läsa. För varje område finns det många bok val. I nästa steg av AR, väljer barnet en bok i sin zon och läser den. Barnet tar då en frågesport och antingen passerar eller misslyckas. Varje bok är inte bara beräknat för zon, men även för punkter som hänförs till läsaren för passerar en frågesport. Vissa lärare kan kräva barn i en AR-program för att uppnå ett visst antal poäng under ett år. Andra ber bara att barnen tar ett visst antal frågesporter varje år. har AR varit kopplat till högre poäng på standardiserade tester, och många försörjer programmet. Påståenden om att AR kommer att upprätta ett livslångt läsvanor är inte bevisat. Vissa studier har visat att behandlingen efter AR-program har avslutats, oftast med årskurs 7, minskar. Dessa undersökningar behöver inte nödvändigtvis hänsyn till andra faktorer som kan minska behandlingen tid, liksom större läxor last, eller de hormonella förändringar som angriper unga tonåringar.

Vissa farhågor AR program har uppstått när lärarna gör belöningar punkter. En del barn kan inte välja några av de klassiska böcker för barn eftersom de inte har tillräckligt med "punkter. " När barnen väljer böcker på poängvärde bara, det snarare berövar en del av glädjen att läsa. Barn som kämpar med behandlingen får finna sig frustrerade om de inte kan passera frågesporter inom sitt område.

Dessutom, om skolorna får ett visst antal frågesporter när de köper en AR-program, har de inte få alla frågesporter för alla böcker. Således studenter kan få behandlingen val påverkas av vad frågesporter finns. Vissa skolor ber föräldrarna att donera till AR-programmet genom att köpa frågesporter, som vanligtvis är cirka tre amerikanska dollar (USD) vardera. När du läser för innehåll betonas i AR program, läsare för kritisk analys inte. Barn i senare kvaliteter, som är goda läsare, kanske inte i tillräcklig utmanas av AR frågor. Dessutom kan vissa barn tolka innehållet annorlunda och kan försitta frågesport med overthinking frågor.

AR-program förvisso inte höja läsförståelse på standardiserade prov, medan program är i kraft. Inte alla påståenden om AR tester kan, som ännu inte kan kontrolleras. Lärare kan antingen stödja eller vara emot AR programmet. Vissa lärare är glada att se barnen bli mer framgångsrika läsare, medan andra anser att läsförmåga inte kan verifieras endast genom förståelse. Livslånga läsvanor får inte uppmuntras, enligt vissa lärare, genom att läsa ett poängsystem och Rote lärande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.