Vad är den mytiska sak av det trojanska kriget?

medan människor är ganska vana vid rykten om unqueenly natur skönhet drottningar, är de inte lika vana vid att stridigheter skönhetstävlingar kunde starta ett krig. Beskriver dock klassisk grekisk mytologi just en sådan omständighet. Enligt myten började det trojanska kriget med en skönhetstävling bland de tre bästa gudinnor, Athena, Afrodite och Hera.

Konton från myter har det att de tre gudinnorna ville ha en opartisk person domare som gudinna var vackrast. De tog sina argument till Paris, som svarade mycket klokt och var för övrigt son till kungen av Troja. Priset för att vara vackrast var ett gyllene äpple, förmodligen mer sannolikt att ett granatäpple eller en annan vanligare Medelhavet frukt. Hittills har antydan om det trojanska kriget långt borta.

beslöt dock gudinnorna inte spela rättvist. De var mutade Paris med olika erbjudanden. Athena erbjuds stor visdom och skicklighet i strid för att vinna det eftertraktade titeln. Hera erbjöd hög herravälde över män. Afrodite avgjorde titeln genom att erbjuda kärlek till den vackraste kvinnan på jorden.

Paris kunde inte motstå Afrodite erbjudande och sa att hennes vackraste gudinnan. Tyvärr fanns det en liten skumt med Afrodites plan. Den vackraste kvinnan på jorden, Helen redan var gift med Menelaos. Redovisningen skiljer sig om hur Helen togs av Paris, men de som uppvaktat Helen före äktenskapet alla överens om att försvara sin ära och varandra, skulle någon försöka stjäla Helen efter giftermålet.

Så var det trojanska kriget huvudsakligen startade av vad som kallas Paris dom, och han ytterligare åtgärder för att kidnappa Helen och föra henne till Troja. Det är också viktigt att utvärdera priset av Apple i förhållande till det trojanska kriget. är det berättas på olika konton, att gudinnan Eris, som var gudinna oenighet, skapade gyllene äpple. Hon var arg över att ha inte fått en inbjudan till en speciell fest gudarna innehas av Zeus. Den gyllene äpplet kallas ofta äpple i oenighet, eftersom det var orsaken till att gudinnorna att omedelbart börja slåss och ifrågasätter deras rätt att begäras vackraste. fiendskap mellan gudinnorna fortsätter i Homeros Iliaden , som är en delvis beakta det trojanska kriget. Under det trojanska kriget, Hera och Athena tenderade att sidan med atenarna i slutändan gör Troy förstörs till sista man, kvinna och barn. Afrodite var naturligtvis på den sida av trojanerna under det trojanska kriget. Det är en anmärkningsvärd passage i Homer, där Afrodite försök att ingripa och rädda livet på en av hennes favoriter. Hon är sårad och Zeus skrattar åt henne, vilket tyder på kärlek och krig skall aldrig blanda.

Även om det trojanska kriget tycks ha gjorts i dårskap, en lektion dock tillämpligt på aktuell dag. Strävar efter överlägsenhet leder till oenighet och osämja till fiendskap. Resultatet av en sådan fiendskap, i den mytiska hänsyn till det trojanska kriget, är fullständig förstörelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.