När är det lämpligt att använda "en" istället för "A"?

I amerikansk engelska, finns det flera exempel där man skulle använda "en" istället för "a" för att tala eller skriva korrekt. Både "ett" och "a" kallas obestämd artikel, eftersom de brukar inte vara så konkret som andra typer av artiklar som "den. " Om du säger, "Jag talade med en hund, det är inte riktigt samma som säger: "Jag pratade med hunden. " "Jag vill ha en smörgås" är inte heller så specifikt som "jag vill ha smörgås du håller. " finns massor av människor lärt regeln att det är viktigt att använda "en" istället för "en" när ord börjar med en vokal. Detta är inte riktigt korrekt. Några ord som börjar med en vokal är bäst fortsatte med "en" istället för "en". Egentligen skillnaden ligger i hur ordet låter, inte bokstaven som det börjar. Om den ursprungliga ljudet av ordet låter som en konsonant, men börjar med en vokal, att uppmärksamma att ljud kan hjälpa dig att bestämma ord som följande ta "en" istället för "a" Det här är några ord där det är lätt att fastställa att "en" är ett lämpligt val: nbsp; Ett äpple, en apelsin, ett enda barn, en italiensk, en tidig start, en ål, en ovanlig situation.

Den vokalljud som produceras i första ljudet av varje ord i ovanstående exempel är klassiska vokalljud, som kort, lång O, kort jag, kort E, E långa och korta U. Dessa ord, när de börjar med sådana ljud, tenderar att ta "en" istället för "a". Dessutom ord med ett tyst "h" som "herb" och "arvinge" ofta tar "en" istället för "a". I brittisk engelska, hittar du några fler ord att släppa h ljud och ta "en" än vad du kommer på amerikansk engelska. Det är ord som börjar med vokaler som kommer att ta "en" istället av "en". Den långa U ljud i ord som ukulele, vanligt bra, faktiskt ger ett "Y" ljud i början jämförbar med öppnandet ljud i ord som ungdomlig. Även om det verkar vettigt att använda "en" istället för "a", eftersom dessa ord börjar med en vokal, är det inte bara om skrivelsen, men ljudet. Du skulle använda "a" före ukulele, användbar eller vanligt. Dessutom ett par ord med ett "o" som en och en gång göra en början "W" ljud och ta ett "a" Exempel: en gång i livet möjlighet, ett användbart verktyg, och en ukulele .

Slutligen, kan du använda obestämd artikel före ett nummer eller en bokstav. Här skall ledas av den öppna ljudet av siffra eller bokstav. En H, en 8, ett O, ett A och ett S är korrekta, som är en 1, A 7, ett T, ett U, och en 2. Se till att öppningen ljudet är ren vokal, inte en dold konsonant, när du tänker använda "en" istället för "a".


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.