In His Dark Materials, vem Pantalaimon?

Pantalaimon är en daemon i Philip Pullman's His Dark Materials fantasyromaner. Han är demonen av Lyra Belacqua, den huvudperson romaner. Pantalaimon är oroliga i början av romaner, och så kan ändra sin form till att bli ett djur.

Betydelsen av Pantalaimon namn är osäker. Det är ett helgon i den ortodoxa traditionen som delar hans namn, St Panteleimon. Helgonet var känd för en lång rad av underverk som bidrog till att konvertera folk till kristendomen. Främst bland dessa var de som omgav hans avrättning. Ett antal olika metoder har försökt döda honom, från brand till drunkna till genomförande, men i varje fall en uppenbarelse av Kristus sägs ha dykt upp och stoppat avrättningen slutändan konvertera bödlar. Själva namnet kommer från det grekiska rötter för alla och barmhärtig , panta- och eleison , vilket Allt nådig . Lyra kallas Pantalaimon av förkortade namnet "Pan. "

Pantalaimon är en manlig demon, efter nästan samhällsomfattande situation med demonen kön vara motsatt att deras mänskliga. Han verkar vara mycket försiktigare och försiktigare än Lyra, som är envis och häftig. han ofta försöker få henne att inte göra en massa saker hon ständigt gör hela romaner som placerar dem båda i fara. När hon gör sig skyldig till, dock Pantalaimon hård i sin hängivenhet till henne, och kommer att stanna för någonting för att skydda henne.

Pantalaimon tar ett antal olika former i hela romaner, innan hans form har reglerats. Hans favoriserade form verkar vara en hermelin, en medlem av vessla familj. För att förbli dolda eller att spionera, tar Pantalaimon ofta i form av mindre djur, som en fjäril och en mus. Han tar även i form av en vildkatt och en leopard, särskilt när det interagerar med Lord Asriel s demonen, som är en snöleopard. Vid ett tillfälle tar Pantalaimon även i form av en drake, för att visa förakt för de blanketter som fattas av en grupp Gyptian barns demoner. Slutändan avgör Pantalaimon i form av en mård, en form mycket likt den hermelin form föredrar han genom hela boken.

Även om större delen av böckerna Pantalaimon är begränsad i fjärran, han kan resa från Lyra, som de flesta demoner är, är detta till slut övervinna. Efter går till dödsriket, upptäcker Lyra hon måste lämna Pantalaimon efter om hon ska fortsätta ytterligare och uppfylla sitt löfte till sin vän Roger. Detta ses som den ultimata handling av svek, som uppfyller en del av profetian häxorna har om henne. Smärtan är olidlig för både Lyra och Pantalaimon som Lyra färdas bort från honom, innan de till sist sönder. De gör så småningom åter dock, och när de gör Pantalaimon kan färdas långt från Lyra på ett sätt som vanligen bara ut av häxor och shamaner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.