I den grekiska mytologin var WHO Hesperiderna?

Hesperiderna var en grupp nymfer som vaktade en trädgård i den västra delen av världen i grekisk mytologi. Liksom för många tecken i den grekiska mytologin, är berättelsen om Hesperiderna berättade på olika sätt i olika texter, de är utpekade som barn med olika par föräldrar, avtar till exempel, och deras vaxer grupp och i storlek beroende på berättelsen. De flesta berättelser i allmänhet tycks vara överens om att Hesperiderna infördes för att skydda speciella gyllene äpplen från Gaea som en bröllopsgåva till Hera och far till Hesperiderna vanligen sägs vara Atlas. är antalet Hesperiderna ofta sägs vara tre, härma berättelser av de tre gracerna och andra triader i olika mytologiska traditioner. Deras antal överstiger sällan sju i grekiska myter, och i de flesta berättelser Hesperiderna förbli namnlösa. I andra är de förnamn som Arethusa, Aegle, Liupra och Hespera. Kvinnorna är också känd som västra jungfrurna eller döttrar på kvällen, en anspelning på deras Westerly plats.

Enligt berättelser, de kvinnliga vakten en fantastisk trädgård som verkar nästan som paradiset. Den gyllene äppelträd är den primära funktionen av trädgården, men andra magiska och vackra växter beskrivs ofta i berättelser om Hesperiderna. I trädgården finns också en drake vid namn Ladon, som installerades som påstås i trädgården för att säkerställa att Hesperiderna inte ge efter för frestelsen och plocka ur Heras äppelträd. Hesperiderna också påstått fick sjunga och göra musik för att roa sig.

Människor som är bekant med myter om Hercules kan känna till Hesperiderna, eftersom stjäla en del av sina äpplen var en av de uppgifter som Hercules skulle komplett. Enligt de flesta berättelser, lurade Herkules Atlas i stulit äpplen för honom, och i en del berättelser han dödade draken Ladon också. Men på tillbaka med äpplen, visste ingen riktigt vad de ska göra med dem, och slutligen Hercules gav dem till Athena, som återvände dem till trädgården.

berättelser likt Hesperiderna finns i många kulturer, vilket tyder på att många mänskliga samhällen har en vision om ett paradis som vaktas av attraktiva och begåvade kvinnor. Äpplena i trädgården till Hesperiderna sägs ge odödlighet, ett annat vanligt tema i mytologin, många människor tycker om tanken att en magisk frukt med livets gåva finns någonstans, även om de inte kan komma åt den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.