I Harry Potter, Vad de vises sten?

Idén om en vises sten är något vi har gemensamt i europeiska mytologi. J. K. Rowling lånat idén om en alchemically skapade sten med magiska egenskaper för hennes populära Harry Potter-serien. I Harry Potter-böckerna, det finns bara en vises sten, skapad av Nicolas Flamel på 1400-talet. Flamel sten kan förvandla föremål i guld och skapa ett livselixir som ger den som dricker odödlighet. Den magiska posten först dök upp Harry Potter och de vises sten, som var publicerad under titeln Harry Potter och de vises sten i USA. Scholastic, den amerikanska utgivaren av Harry Potter-böckerna, trodde att amerikanska läsare inte skulle vara lika dras till en bok om en "vises sten. " Det här valet har kritiserats, tillsammans med amerikaniseringen av Harry Potter-böckerna som släpptes i USA : små förändringar gjordes i det språk som tecken som används av en rädsla för att amerikanerna inte skulle förstå det. de vises sten är en viktig del av boken. Nicolas Flamel är en vän till Albus Dumbledore, rektor på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. De två har samarbetat kring alkemi projekt, förmodligen arbetar med de vises sten sig att undersöka dess egenskaper. Flamel vänder sig också till Dumbledore för att hålla stenen säker, och i början av boken, den förs från Vault 713 vid Gringotts till Hogwarts, där det anses vara säkrare.

Samarbete med flera instruktörer på skolan, sätter Dumbledore en rad hinder i vägen för de vises sten för att skydda den. Den serie förtrollade skydd är utformade för att folie Voldemort från att få de vises sten, som Dumbledore är orolig för att Voldemort kommer att stiga igen. Ytterst är Voldemort kan penetrera alla skydd utom den sista: Dumbledore skickligt döljer stenen i spegel Erised på ett sådant sätt att bara någon som vill hitta de vises sten, men inte använda den kan få det.

i en lektion om mål och motiv, blir Harry det för att han ser sig i spegeln utan avsikt att använda det, och också framgångsrikt motstår ett försök från Voldemort ta de vises sten med våld. Efter detta klimat scen, är de vises sten förstörts för att hindra Voldemort från att få det, och Nicolas Flamel och hans hustru förbereda för deras död. Harry är i första hand berörs om de två, men Dumbledore påpekar att Flamel har levt i över sex hundra år, och är förmodligen beredd att fullfölja "nästa stora äventyr" för död.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.