Hur kan jag starta min egen Literary Magazine?

alltid Om du har drömt om att starta eget litterära tidskriften, det finns många faktorer att tänka på. Förutom det uppenbara steg att välja en titel och besluta om ett format, måste du också tänka på de affärssidan, inklusive möjligheten att behöva betala skatt på det.

När du utformar en litterär tidskrift, börjar med grunderna. Bestäm om du gör en utskrift endast en webb-bara, eller en dubbel Magazine. Om du är på en stram budget, kan Internet vara det bästa alternativet, eftersom det kostar nästan ingenting att sätta upp en enkel hemsida. Om du har beslutat om en tryckt format, men måste du ta itu med grundläggande frågor som format, längd, design (färg eller svartvitt), och kvalitet. En litterär tidskrift tryckt på glansigt papper kommer inte att kosta dig lika mycket som ett gjort av återvunnet sidor. En perfekt bunden litterära tidskriften har utseendet och känslan av en riktig bok, men också en liknande prislapp. När du har en god uppfattning om vad du vill ha i en litterär tidskrift, kan du börja ringa lokal skrivare eller göra sökningar på nätet för att hitta prisuppgifter. Företag som Lulu. com kan du skriva ut en kopia på en tid, vilket kan vara en livräddare om du inte har pengar för en stor upplaga.

Nästa steg i att skapa en litterär tidskrift är att välja en vinkel. Vill du publicera poesi, skönlitteratur, eller en kombination av båda? Vad sägs om konst eller fotografi? Vem kommer att vara dina medarbetare? Om du planerar att utstationering en öppen inbjudan att lämna synpunkter bör du skapa ett tips lista för potentiella författare, och besluta hur man gör den tillgänglig för allmänheten.

Om du planerar att publicera en litterär tidskrift på lång sikt bör du överväga att få ett ISSN, tidningen version av ISBN. ISSN-nummer finns tillgängliga för gratis och kan erhållas per post efter att presentera en officiell och en kopia, eller mock-up, av tidningen. Att ha ett ISSN kan du sälja dina litterära tidskriften via onlinebokhandlare och få den placerad i bibliotekets katalog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.