Vilka är de olika typerna av Angels i mytologin?

Det finns ett antal olika typer av änglar, framför allt i den kristna mytologin, som har en komplex hierarki av änglar. Många tror att religioner som inkluderar änglar skyldig närvaro av änglar i sin tro att Zoroastrianism, där en komplex och varierande avgjutning av änglar och demoner spelar en viktig roll i den religiösa tron. I varje fall är änglar allmänt betraktas som gudomliga varelser som tycker om välsignelser från Gud, som agerar som mellanhänder mellan gudar och människor.

föreställningar om änglar är förvånansvärt likartad i många kulturer. Till exempel är de ofta med eld och ljus, vilket tyder på både Guds vrede och trons ljus. De är ofta visuellt avbildas med vingar och gloria, och de är i allmänhet vara väldigt vackert, trots att de förmodligen osynliga för människor. Många religioner hör också idén om en skyddsängel, som tar hand om människor och leder dem genom livet. I kristendomen, de stora kahunas är serafer, keruber och troner, som interagerar direkt med Gud. Det Seraphim är eldig varelser av ljus, medan keruber ser inte alls som de feta Cupids du ser på alla hjärtans kort, utan de är skräckinjagande varelse med flera huvuden som vakt stjärnorna på Guds befallning. Troner, även kallat hjul eller ophanim är Wheels of Fire, omfattas i många ögon. i det "andra sfär" av kristna änglar, finns ett urval av änglar som agerar nästan som administratörer, inklusive dygder , rike, och furstendömen. Bland de lägre skikten är makt, ärkeänglar, och enkla änglar. Enligt kristen tro, änglar interagera direkt med människor, ser efter dem och hjälpa dem i nöden. Du kanske känner till några av ärkeänglarna, Guds budbärare, såsom ärkeängeln Gabriel. I Islam är änglar kallas malaaikah, och de har ingen fri vilja, skapas uttryckligen av Gud att tillbedja och förhärliga Honom. Detta skapar en intressant dikotomi, som demoner i muslimska mytologin har fri vilja, som tillåter dem att trotsa Gud och delta i ett antal ostraffade aktiviteter.

Många andra religioner har en del föreställningar om ideella eller vänligt sprit, även om de kanske inte är känd som änglar. Precis som det finns en universell idé att förklara ondska med hjälp av demoner, tycks den allmänna uppfattningen i trevliga sprit som tyder på en önskan att veta att det finns himmelska siffror för att se efter oss på jorden, även om vi inte kan interagera med dem direkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.