Vad bör jag tänka på när du väljer Baby Names?

välja baby namn är en svår uppgift, och en som ditt barn kommer att leva med under resten av sitt liv. Till skillnad från husdjur, som du kan hålla en längre tid utan att nämna, är trycket vanligtvis på att namnge ett barn så snart han eller hon kommer till världen. De flesta föräldrar väljer barnets namn i förväg, eller göra en lista med namn som de tror att de skulle vilja använda. Det finns ett antal saker att beakta när man väljer baby namn som könsidentitet, framtida livsval, kulturfrågor, populärt namn på den tiden och olika sätt att hedra och hylla släktingar. Lyckligtvis kan ett stort antal listor av baby namn hittas på och utanför Internet, tillsammans med betydelser, som kan hjälpa dig med att välja barnets namn.

Många föräldrar säger att kön är av avgörande betydelse vid valet av baby namn. Vissa namn är uppenbarligen gendered: inte många kvinnor som heter Pete, och få män kallas Charlotte. Föräldrar som väljer att lära könet på deras barn i förväg kan vara bra att sammanställa kön lämpligt namn, eller tänka på könsneutrala namn. Ett växande antal föräldrar erkänner kön flyt som ett viktigt begrepp för barn, och anser att könsneutralt namn, kläder och aktiviteter att barn kan utveckla sin egen personlighet, snarare än att känna sig tvingade till kulturella roller.

Framtida livsval är också en viktig tycker att tänka på när du väljer namn på barnet, särskilt excentrisk sådana. Många människor är födda med namn som Sunshine Starlight har senare tvingats ändra sina namn till Maria Jones, för att bättre passa in i ett företag eller akademisk kultur. Genom att ge barnet ett unikt namn, kan du hindra honom eller henne från att driva personliga drömmar, och utsätta barnet för att reta på lekplatsen. När du väljer baby namn på ditt barn, tänk på hur barnet kommer att få förklara sitt namn: "Det var min farmors namn" låter mycket bättre än "Mina föräldrar var hippies. "

kulturfrågor och nuvarande populära namn finns också viktiga saker att ta hänsyn till när man väljer baby namn. Om du funderar på att välja ett namn från en annan kultur, tänk på den betydelse det har och huruvida det kommer att medföra svårigheter för ditt barn. Aisha kan ha varit en lojal hustru av profeten Muhammad (fred vare med honom), men det är också en populär svart muslimskt namn som kan orsaka en del besvärliga frågor för ett kinesiskt barn. Om ditt barn har antagits, kan du överväga ett namn som hyllar den kultur som barnet kom att ge honom eller henne en djupare anknytning till hemlandet. Du bör också tänka på populära namn och situationer som kan orsaka: Vill du att ditt barn ska "Lindsay" eller "Catherine?" Om du vill fira din egna etniska arv med ett namn som Bronwyn, Xiuxiu eller Idowu, genom så gör det.

Många föräldrar tycker också om älskade släktingar eller faddrar när de väljer baby namn. Namnge ett barn efter en förälder eller mycket älskad släkting är populärt, och hjälper ditt barn att känna i samband med hans eller hennes familj. När du namnger ett barn efter en levande släkting eller fadder, är det artigt att begära tillstånd från den äldre person som hade namnet första: De flesta människor håller med glädje att ha en namne. När du namnger barnet efter en död släkting, om att den relativa har en efterlevande make eller barn, bekräftar att detta är ok. Det är också i allmänhet inte lämpligt att namnge ett barn efter en nära släkting dött, till exempel syskon eller tidigare barn. Det är också oerhört viktigt att tänka på hur ditt barns namn skulle vara skadad eller smeknamnet, särskilt på skolgården. Försök att undvika namn som skulle kunna användas i sårande rhymes, eller hånad av andra barn: om din familj heter Hunt, till exempel, kan du undvika att ringa din pojke Michael. De flesta barn har ett smeknamn, som kan förvandlas till det namn de använder för livet: Charlie för Charles, till exempel. Om du hittar en viss smeknamn osmakligt, inte använda ett formellt namn som kan vara skadad till detta smeknamn, eftersom det alltid kommer att vara.

Ytterst ditt barn kan väljer att förkasta det namn du har noga genomtänkt för honom eller henne vid en senare ålder. Det finns flera orsaker till detta, och föräldrar ska inte ta dem för personligt: det är ytterst svårt att ännu en ung människa, särskilt en baby. Ungarna är tomma griffeltavlor som kan utvecklas i någon riktning, och ibland ett namn helt enkelt inte matcha en vuxen person eller könsidentitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.