Vad betyder det att "bita av mer än man kan tugga"?

När du bita av mer än du kan tugga på, betyder det att du har tagit på alltför många arbetsuppgifter eller ansvar. Som ett resultat av att ta på för mycket, kan du inte på en eller flera av de uppgifter du har involverat dig, och du kan också drabbas av hög stress och olycka. I samhällen där människor aktivt uppmuntras att ta på sig ett stort ansvar, människor ofta bita av mer än de kan tugga på, och de kan vara ovilliga att be om hjälp på grund av kulturella värderingar som rynkade på begäran om bistånd.

Många av oss har bokstavligt talat bitit sig mer än vi kan tugga, och erfarenheten av bitande sig mer än man kan tugga i metaforisk bemärkelse är ungefär densamma. I bokstavlig mening, när man biter av mer än du kan tugga på, du är ofta fyllda med en känsla av panik när du inser att det munsbit är för stor. Du tvingas inför valet att antingen försöka svälja munsbit och hoppas att du inte kvävas, eller spotta i munsbit ut och börja om igen. Valet är mycket lika i metaforisk bemärkelse. En av de vanligaste arenor där människor bita av mer än de kan tugga är arbetsplatsen. Anställda ofta uppmuntras att ta på sig olika uppgifter, och de kan underskatta komplexiteten i vissa uppgifter, eller överskattar sin förmåga att avsluta aktiviteter i god tid. När arbetet överlaster kombineras med en stressig hemliv, kan resultatet bli ännu sämre, ensamstående föräldrar, till exempel, har ofta problem med att finna en balans mellan hemmet och arbetsplatsen. När du bita av mer än du kan tugga, medan det kan vara frestande försöka gå framåt, är det förmodligen klokt att be om hjälp. Att känna dina egna gränser är mycket viktigt, speciellt om du vill bli en framgångsrik professionell. Även du kan bli retade eller kritiserats för att be om hjälp, till slut din vilja att känna igen situationen kommer att spela i din favör. Anställda som erkänner behovet av assistans uppfattas ofta som mer tillförlitliga än de som kommer att blint trycka på och i slutändan göra misstag. Du bör också överväga frågan om att ta på alltför stort ansvar när du ombeds att stödja välgörenhetsorganisationer, delta i fritidsaktiviteter, eller göra andra planer som innebär din tid eller energi. Studenter i synnerhet är benägna att Flailing när de försöker att balansera sociala liv, idrottslag, skolarbete och andra aktiviteter. Stressen att hantera alla dessa ansvarsområden ibland kan skada immunförsvaret, vilket gör att eleven att bokstavligen bli sjuk av stress.

När du hålla ett öga på dig själv till Se till att du inte bita av mer än du kan tugga på, kan det vara en god idé att även se upp för vänner och familjemedlemmar. Om någon verkar arbeta hårt, men är för stolt för att be om hjälp, var inte rädd att gå in och hjälpa till. Det hjälper också att påpeka att ni vet hur det känns att bita av mer än du kan tugga, att fastställa att du sympatiserar med personens kamper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.