Vad betyder "Politik stannar vid Water’s Edge" Mean?

Tänk dig att välja en kamp med din partner på en ny bekantskap hem, eller ens i dina föräldrars hus, eller hemma hos en vän. Manners föreskriva att vi inte gör det, eller "luft vår smutsiga byk offentligt. " Personliga dispyter, som de som vi kan ha i våra relationer, i allmänhet anses ha liten plats när vi är offentligt.

Samma princip är underförstått i uttalandet, "Politik stannar vid vattnet," först föreslagits av republikanske senatorn Arthur Vandenberg omkring 1947. Tanken antogs allmänt under Trumanadministrationens av USA. Vandenberg är känt för att överge sin isolationistiska utsikt över den amerikanska utrikespolitiken till förmån för en mer internationell bakgrund, och han arbetade i en bipartisan sätt att vinna stöd för saker som skapandet av Nato. En av hans främsta uppgifter var att amerikanska politiker alltid ska presentera en enad front gentemot andra länder, trots politisk oenighet om sin egen hemmaplan. Till luft dessa meningsskiljaktigheter vid evenemang som syftar till internationalism försvagade amerikanska styrkedemonstration. Således politiker besöker någon annanstans tog till doktrin enligt vilken politik stannar vid vattnet, eftersom höja partisan tvister inte bäst skulle representera en enad front av ett starkt, hela Amerika.

Vandenberg inte säkert var vilket innebär att politiken stannar vid strandkanten innebar stoppa partianda inom USA. Precis som par kan bekämpa den i sin egen bakgård, så kan senatorer, presidentkandidater och liknande. Men många har känt att händelserna i USA, särskilt under 2000-talet, har lett till ökad bryter mot regeln att politik bör stanna vid strandkanten. Det verkade som om Amerika och de båda största partierna tillfälligt övergivit detta begrepp som politik stannar vid vattnet, och hade gjort det på ett flagrant visning av smutsig tvätt vädring. Trots att parterna ofta utfärda ett försvar gjorde uttalanden, det säkerligen kan hävda att folk utanför USA är medvetna om den djupa splittring och partianda finns i amerikansk politik. Vandenberg vision, inte överraskande, inte förutse en dag då människor med tillgång till Internet och så många TV-kanaler kan läsa alla tidningar som produceras av ett land eller tittar mest på sina nyheter.

Somliga hävdar att varje meningsskiljaktighet med den nuvarande presidentens förvaltning inte bör diskuteras i främmande länder för att inte kränka Vandenberg koncept. Andra tror att det är nästan omöjligt att undvika att säga något som inte kommer att uppfattas som partiska eller politisk, eftersom tendensen hos de två största partierna oense häftigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.