Vad är ursprunget till uttrycket "att byta ord"?

engelska idiom "byta ord" har sitt ursprung i ett tempo våldsam och snabb-spel kallat "bandy" som uppstod i det 16th århundradet. Med tiden började folk att använda termen "bandy" för att beskriva någon form av snabb, brutal utbyte, och av 17th century, folk var speciellt beskriver bollats ord, även om användningen av varianter som "bandy artigheter" är ännu äldre. är Bandy bäst beskrivas som en slags landhockey, där människor rör sig snabbt över fältet och kastar en boll fram och tillbaka. Termen "bandy" användes också för att beskriva en salva i en tidig form av tennis, även om tennis eftersom vi vet att det inte uppstår förrän den 18: e århundradet. Säkerligen av 1600-talet var folk känner till "bandy" i betydelsen av ett utbyte av något slag, och folk var bandying utseende, nationer och alla möjliga andra saker i slang för dagen.

När två personer byta ord, upplever de en snabb, kraftig utbyte, vanligen kännetecknas av att vara mycket kvick och skarp. Crisp verbala utbytet har varit mycket uppskattad på engelska debatt och diskussion i århundraden, som möjligheten att byta ord med en motståndare ses som ett tecken på intelligens, förstånd och utbildning. För att byta ord effektivt, måste någon ha ett jämnt temperament men tänker snabbt på hans eller hennes fötter att svara på avgiften hos en motståndare.

Figurer i pjäser av Shakespeare är kända för sina bollats utbyten , av vilka många var ganska fräcka, i linje med de sociala sedvänjorna i tiden. Andra engelska författare är också kända för sin rask verbal sparring, som Jane Austen, som bland annat skrev mycket SKARPSINNIG kvinnliga karaktärer som ofta trotsade sociala förväntan. Bandying ord betraktas fortfarande som en positiv personlighet drag i vissa engelsktalande nationer, och det kan även vara ett jobb krav i vissa fall.

Men begreppet av bandying ord kan också få en negativ klang, som i fall där termen används för att beskriva någon som är grälsjuk. Även om sådana byten kan ibland vara intellektuellt stimulerande och uppfriskande, innebär det att en tendens att byta ord vid varje tillfälle kan bli tröttsamt, och det antyder att någon har en argumenterande eller svår personlighet. Det kan vara särskilt irriterande när någon som är benägen att plocka slagsmål ofta vinner dem, och man tar eventuella njutning ur upplevelsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.