Vad är ursprunget till "Beat svärd till plogbillar"?

Termen "slå svärd till plogbillar", med hänvisning till att vända sig bort från militär verksamhet att bedriva fred, kommer från Bibeln. Det finns flera hänvisningar till svarvning svärd till plogbillar och vice versa i Bibeln, vilket återspeglar den utbredda användningen av både svärd och plogbillar i biblisk tid. Idag har termen antagits av många kristna fred organisationer som ett motto eller titel, och det är också bekant med i plogbillar Movement, en anti-nukleära rörelsen som uppstod 1980. I Joel avser en vers för att slå plogbillar till svärd och beskärning krokar i spjut, en vers där människor uppmuntras att stiga upp för att försvara sig själva och sina värderingar. Samma formulering används igen i böckerna Mikas och Isiah, med motsatt innebörd, i verserna som talar om för folk att slå svärd till plogbillar och spjut till vingårdsknivar med hänvisning till behovet av att återgå till fred. Ett svärd är en kraftfull symbol för militära insatser, medan en plowshare symboliserar agrara liv och gemenskap. kunde De motstridiga användningar av detta begrepp i Bibeln att användas för att illustrera behovet av att försvara sig vid behov men att avveckla de verktyg krig efter ett besök har gjorts. "Svärd till plogbillar" ofta uppfattas som en återgång till fredliga metoder, och en mycket sista sättet att vända ryggen på krig, genom att bokstavligen förstöra de vapen som krig kunde föras. Man kan också teoretiskt ta det som att verktygen i kriget är potentiellt alltid nära till hands med tanke på vers där människor fick plogbillar till svärd, men denna tolkning inte är utbredd.

Många fredsaktivister har drivit sina nationer visade svärd till plogbillar av verktygsutrustning saker avsedda för militärt bruk, så att de kan dra nytta civila. Faktum är att många militära uppfinningar gör nytta civila, till exempel ekolod, som syftade till att söka fiende fartyg och ubåtar, men som också kan användas som ultraljud för att visualisera det inre av kroppen i en icke-invasiv sätt. Militär teknik är ofta gäller för civilt bruk, förutsatt att militären är beredd att släppa det till allmänheten.

rop "slå svärd till plogbillar" används också av organisationer som lobbyn för fred och humanitära insatser runt om i världen. Exempelvis vissa organisationer som främjar rehabilitering och utbildning av pojke soldater i Afrika och hävda att om man slår svärd till plogbillar, säkerligen personer som har utbildats för krig kan tränas för något annat. Många av dessa organisationer kräver ett allmänt om vapen på alla sidor så att människor är inblandade i konflikten kan fortsätta att bygga upp nationen och förbättrade levnadsvillkor, snarare än att fokusera på kriget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.