Vad är skillnaden mellan vardagligt och varje dag?

Skillnaden mellan "vanliga" och "varje dag" är ganska enkel, och det finns en enkel tumregel som kan användas för att avgöra vilken mening skulle vara lämplig. Kort sagt, "Everyday" är ett adjektiv som beskriver något normalt eller vanligt, medan uttrycket "varje dag" betyder "varje dag. " Blanda ihop dessa två är ett mycket vanligt grammatiskt fel, och lära sig att fånga detta fel kan förbättra kvaliteten på du skriver oerhört.

Med tanke på den korta beskrivningen ovan, bör det vara ganska lätt att avgöra vilken av dessa fraser är lämplig. Men om du befinner dig fast, ersätta "varje dag" och se om det fungerar i meningen. Till exempel, om du inte kan avgöra huruvida "tåget passerar varje dag" eller "tåget passerar varje dag", säger "tåget passerar varje dag. " I det här fallet är det korrekta uttrycket "varje dag", eftersom du menar att beskriva en händelse som inträffar dagligen. Om, å andra sidan, du tror det "går av tåget är vardagsmat," du kan se att "tidens tåget är en varje dag händelse" helt enkelt inte fungerar, så det rätta ordet verkligen måste "everyday. " I stället för" varje dag "som din eldprov, kan du också ersätta" vanliga "i en fras där du tror att du vill använda" vanliga. "En mening som" Jag går till livsmedelsbutiker lagra vanliga "låter inte rätt, så det måste jag gå till affären varje dag. " Å andra sidan är det meningen "en resa till postkontoret en vanlig händelse" låter helt normal, så rätt Ordet är i själva verket "varje dag. " Genom att hålla den betydelse av dessa termer i åtanke, kommer du att det är ytterst svårt att förväxla dem. Genom att vara medveten om skillnaden mellan varje dag och varje dag kan du hitta dig själv märka dessa begrepp används felaktigt mycket mer, särskilt inom dagligvaruhandeln, som är ökända för nyfikna grammatiska fel. Många människor, även högutbildade, inte alltid tänka ut ord och fraser de använder, så du kan också möta denna gemensamma mixup på platser som tidningar och även böcker, trots att dessa publikationer rutinmässigt redigeras av en grupp människor att fånga sådana fel.

Förresten, ordet "vardagliga" tycks går tillbaka till tidigt 1600-tal, när det användes för att beskriva vanliga, informella kläder, skiljer sådana kläder från formell klädsel slitna till kyrkan och stora evenemang. Den känsla av "vanliga" uppstod kring 150 år senare, medan den förtjusande everywhen och varifrån som upplevde en kort period av popularitet på 1800-talet, men tyvärr aldrig populär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.