Vad är skillnaden mellan transvestiter och Transsexuella?

I det komplicerade omdefiniering av kön och sexualitet, har terminologi blivit förvirrande och lätt att missbruka. Transvestiter och transsexuella är två begrepp som används ofta som synonymer, även om många människor tyder på att detta är en felidentifiering. Flera skillnader mellan dem som identifierar sig som transvestiter och transsexuella, även om den exakta definitioner kan variera från person till person.

En av de viktigaste skillnaderna mellan transvestiter och transsexuella gäller jämställdheten identifiering. Kön, enligt många experter, är en social snarare än biologisk definition. Den sociala strikturer om manliga och kvinnliga roller är det som definierar kön, snarare än de anatomiska och vetenskapliga definitioner som definierar vilket kön en person är. I huvudsak är kläderna du bär, de skönhetsprodukter du använder, och även den typ av verksamhet du njuta kan alla beskrivas i termer av kön.

transvestiter och transsexuella ofta har olika idéer om kön identifiering. Transvestiter, såsom komiker Eddie Izzard, vanligtvis inte uppvisar några besvär med biologiskt fastställda kön. Transvestit män vill vara män, transvestit kvinnor vill vara kvinnor. Många transvestiter väljer att anta vanor klädsel eller utseende av motsatt kön, men behåller alla fysiska egenskaper av deras kön.

Däremot transsexuella anser att de bör vara eller är verkligen det motsatta könet. En transsexuell får vidta åtgärder för att göra kemiska och anatomiska förändringar i sina kroppar, för att bli mer likt deras önskade kön. Hormon tillskott, såsom östrogen och testosteron, används ofta av transsexuella orsaka kemiska förändringar som hår tillväxt och röstomfång förändring. Vissa kanske väljer att genomgå omställning kirurgi som gör deras kropp verkar vara som det motsatta könet. Många transsexuella lever sitt offentliga liv som det motsatta könet, utan föredrar att ses som det kön de vill vara, snarare än det som fastställdes biologiskt. är det ofta föreslås att cross-dressing, vilket kan ses i transvestiter, är ett tydligt tecken på homosexuell läggning. Detta är inte alls sant, även om de säkerligen några transvestiter är homosexuella. Cross-dressing eller drag kan göras för alla av flera skäl, bland annat för personlig njutning, performance, eller att göra en politisk eller social förklaring om könsroller eller samhälleliga regler. En stor skillnad mellan transvestiter och transsexuella är i vilken utsträckning deras transpersoner verksamhet genomsyrar deras livsstil. Vanligtvis är de som har genomgått omställning kirurgi kommer att leva öppet och ständigt genom sina valda kön. Transvestiter kommer ofta begränsar sin transsexuella verksamhet till specifika delar av sina liv, är kvar i traditionella könsroller stor del av tiden.

Eftersom ökningen av kvinnornas rättigheter och homosexuellas rättigheter rörelser, traditionella könsroller är ifrågasätts av samhället. I vissa kulturer, könsroller är långt mindre specifikt och de som uppvisar fysiska eller känslomässiga drag av båda anses ofta vara shamanistiska eller som har särskilda befogenheter. Även i det västerländska samhället transpersoner aktiviteter och val förblir ofta missförstådda och föraktade, i vilken utsträckning transvestiter och transsexuella kan uttrycka sina tankar och preferenser är betydligt större än i gångna tider.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.