Vad är skillnaden mellan fröken, fru och Ms?

fröken, fru och Ms alla honorifics för kvinnor, men de har mycket olika lämpliga användningsområden. Eftersom en stor del av politik och känsla binds upp i villkoren för en del kvinnor är det en utmärkt idé att lära sig att skilja mellan de tre. Lära sig om dessa begrepp kan säkert hjälpa någon att undvika ett felsteg. I USA i synnerhet, är Ms den generiska termen att använda vid hänvisningar till en kvinna som du inte vet någonting om, särskilt inom näringslivet. är alla tre begrepp etymologiskt kommer från "Mistress", som i "husmodern. Både Miss and Mrs var breda och ofta utbytbara bruk förrän 1800-talet, då de betydelser som började avvika. Miss kom att användas för att hänvisa till en ogift kvinna i alla åldrar, medan fru var rätt hedersposter för en gift kvinna. Användningen av "Mistress" att referera till en älskare hade nyfiket inletts flera sekler tidigare.

På 1960-talet började dock vissa kvinnor att skaver mot användningen av titlar, eftersom de ansett att villkoren föreslås en viss känsla av ägande. En "Miss" kan sägas vara den egendom och ansvar för sina föräldrar, eftersom hon var historiskt, och en frusom ägs av hennes man, genom att vara märkt med hans namn och en förändring i hedersposter. Kvinnor ville hitta en term som kan användas allmänt för alla kvinnor utan att det innebär civilstånd, precis som Mr används för män.

1961, Sheila Michaels tänkte att "Ms" kan vara en lämplig middle-mark. Hennes upptäckt kom troligen omkring med ett stavfel, och det tog ytterligare 10 år för sikt bli populär. Av 1970-talet, många kvinnor, tillsammans med en stor feministisk tidskrift hade antagit "Ms"Som en lämplig allmän titel. Det var ett viktigt steg för kvinnors frigörelse rörelse, eftersom det skapade en ny ram för att tänka om kvinnor.

Alla kvinnor använder Ms som hedersposter, och en del faktiskt tycker att det är irriterande. Dessutom, i vissa fall användandet av "Miss" har blivit vanliga. lärare, till exempel, kallas ofta för "Miss Efternamn" oavsett om de är gifta. kritiker denna praxis påpeka att "fröken" är en diminutiv sikt, och att använda det att hänvisa till lärare är något stötande. Termen används också ofta för att hänvisa till unga kvinnor och flickor, särskilt i formella miljöer, som "Ms" verkar lite överdrivet för någon av mycket unga år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.