Vad är skillnaden mellan en metafor och Liknelse?

Skillnaderna mellan metafor och liknelse kan lätt förvirra människor. Det är praktiskt att förstå hur dessa två siffror i tal är olika, så att du lätt känner igen det ena eller det andra när man möter dem i vanligt tal, någon form av skriftlig och alldeles särskilt litteratur. Man kan säga att den liknelse är mycket enklare än den metaforen. Faktiskt den metaforen har många typer, medan de liknelse är en mycket enkel jämförelse. När du tänker på ordet liknelse, tänk på begreppet "liknande", när du gör en jämförelse. Du kommer nästan alltid att märka att denna typ av jämförelse är föregången av orden som eller som . Här är ett par liknelse exempel:

Han satte sig bort från fartygen med ett ansikte så mörkt som natten .
Homer

Gamla Marley var så stendött .
Charles Dickens När du är vaken till liknelser, du hittar dem nästan överallt. Saker som "lika lätt som en plätt," "eller så blind som en fladdermus" sticker ut. Även för barnets vaggvisa som "Blinka lilla stjärna", säger att stjärnan är "som en diamant i skyn. är Metaforen används ofta också, men till skillnad från liknelse jämförelsen är direkt. Metaforen är inte "gillar" eller "som" den sak som det jämförs, är det sak. Anser att dessa följande exempel: Böcker är bärare av civilisation . Utan böcker, historia är tyst , litteratur är dum , vetenskap krympling , tänkte och spekulationer stilla .
Barbara Tuchman

Reading är ett grundläggande verktyg för att leva ett bra liv .
Mortimer Adler

Den Tuchman citat används många metaforer. I hennes ord, böcker inte som bärare av civilisation, de är transportörerna. Hon är mer omfattande henne metaforen genom att jämföra historia röster, litteratur till eftertanke och vetenskap fysiska utvecklingen. Alla dessa saker hindras, enligt henne, utan böcker. Ibland metaforer är inte så direkt. Författarna får använda utökade metaforer på ett symboliskt sätt utan att någonsin hänvisa specifikt till saken metaforen är tänkt att symbolisera. I Narnia -serien av CS Lewis, är Aslan en förlängd metafor för Kristus, men detta är aldrig angivits. Symbolen finns där, och Aslan är mycket tydligt Kristus.

Förenklad exempel på metafor är vanligt dagligt bruk. Du kan ange att ditt hjärta värker om du gör slut med en pojkvän eller flickvän. Detta är symboliskt för din sorg, men inte riktigt ett hjärta som värker. Du växelvis kunde förvandla detta till en liknelse med att säga: "Mitt hjärta känns som det värker. "

huvudsak de viktigaste punkterna att tänka på metafor och liknelse är följande:

  • liknelser alltid jämföra med verk som "liknande "och" som "
  • Metaforer är direkta jämförelser mellan två objekt
  • Metaforer behöver inte ens nämner att motsätta sig de är som jämförs, men som kan användas i symbolisk och förlängdes mode
  • Båda är vanliga i vardagligt språk, litteratur och musik


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.