Vad är några bra böcker att läsa efter Harry Potter?

Efter avslutad Harry Potter -serien, kan man vara fyllda med en känsla av letdown. Vilka böcker att läsa efter Harry Potter är färdig? Lyckligtvis finns det ett antal utmärkta böcker för både barn och vuxna som är skrivna i samma anda. Många av dessa böcker har fängslats flera generationer av läsare i alla åldrar, och de är alla bra böcker att läsa efter Harry Potter . I likhet med många "barn" böcker kan många av dessa serier lätt kan läsas av såväl vuxna som barn. För yngre barn som söker böcker att läsa efter Harry Potter , författare såsom E. Nesbit, TH White, Frances Hodgson Burnett, Diana Wynne Jones, Tamora Pierce, och Roald Dahl är alla bra val. Lyckligtvis för sina fans, men många av dessa författare skrivit en häpnadsväckande mängd arbete, så om läsarna blir särskilt FÖRVIRRAD med, kommer det ta lång tid att mätta.

Något äldre läsare kan njuta av Dark Is Rising Serie av Susan Cooper, Bartimaios trilogin av Jonathan Stroud, Inheritance trilogin av Christopher Paolini, och verk av författare som Madeleine L "Engle, Ursula Le Guin, Garth Nix, och Lloyd Alexander. The Chronicles of Narnia är också roliga böcker att läsa efter Harry Potter och vuxna kan njuta av uppsatser av CS Lewis om religion och etik också.

Vissa bibliotekarier jämföra His Dark Materials , en trilogi av Philip Pullman, med Harry Potter. Böckerna hantera komplexa och ibland mogna teman som kanske inte passar för mycket unga läsare, men för äldre läsare, det är väldigt roligt att läsa, eftersom de fånga lite av den magiska Harry Potter. Pullman har också skrivit andra skönlitterära verk för ungdomar, inklusive Sally Lockhart -serien, en underhållande serie böcker Med en stark kvinnlig hjälte. För läsare som vill ha böcker att läsa efter Harry Potter som förekommer starka kvinnor, Pullmans verk är ett utmärkt val.

Vuxna som är i sorg över utgången behöver inte frukta. Lord of the Rings är en klassisk episk fantasy trilogi som många Harry Potter läsare kraftigt njuta. Förutsatt att du redan har läst Lord of the Rings, du kanske också vill titta på verk av Neil Gaiman och Terry Pratchett. Många av deras böcker är också lämpliga för unga vuxna läsare. För läsare som föredrar en mer böjd science fiction, Robert Heinlein och Larry Niven har både skrivit många storslagna och ofta mycket underhållande böcker.

Detta wiseGEEK författare också mycket Personligen rekommenderar Jonathan Strange Mr Norrel , som Susannah Clarke. Boken är genomsyrad av magi, mystik, och undrar, och det är helt förtjusande. En annan utmärkt bok att läsa efter Harry Potter , eller när som helst, är Sparrow , av Mary Doria Russel. Medan Sparrow är science fiction, fantasy inte, det berör många teman som fans av Harry Potter -serien skulle uppskatta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.