Vad är några Potions från Harry Potter-böckerna?

Harry Potter böcker skrivna av J. K. Rowling har en stort sortiment av magiska potions som syftar till att göra saker som att åter växa ben, tvinga folk att tala sanning, ändra en persons fysiska form, eller göra någon blir förälskad. Vissa brygder är bara nämns som hastigast, medan andra spelar en avgörande roll i handlingen i böcker, t. ex. Polyjuice Potion, som används av Harry, Ron och Hermione under sitt andra år och på nytt av Bartemius Crouch Jr i sina fjärde år. Harry själv kämpar med Potions klass till sjätte året, när Severus Snape är inte längre läraren.

Polyjuice Potion siffrorna mycket framträdande i Harry Potter-böckerna. Polyjuice Potion gör den som dricker det att byta till någon annan fysiskt under en period på en timme. Harry, Ron och Hermione använda den för att spionera på Slytherin eleverna använder Barty Crouch att imitera professor Moody, och Draco Malfoy använder det igen i sjätte året att dölja hans hejdukar medan de håller utkik efter honom. Polyjuice Potion är en svår sak att göra, som kräver en lång tid och en rejäl lista med ingredienser. En annan dryck som ofta framhävs är Veritaserum, en dryck som tvingar den som dricker det att tala sanning när ifrågasatts. Det används av guider under förhör att se till att få sanningsenliga svar från ämnet, och enligt Snape, är det också mycket potent: några droppar räcker långt. Det är också bland de svårare potions göra och kräver stadig hand av en mästare. Andra sanning serum kan göras, men kan ge permanenta skador på häxa eller trollkarl som är tvingade att dricka dem, så deras användning är ogillat. I Harrys andra år, spelar Mandrake reparativa Formulera en framträdande roll. Denna dryck kan användas för att återställa människor som har blivit förstenad, och även tar lång tid att brygga, tack vare den växande lång tid som krävs för kärleksäpplen. Många andra brygder är utformade för healing, såsom Skelegro, som är utformad för att åter växa saknas eller brutna ben. Healers tydligen är specialiserade på drycker, bland många andra ämnen, på grund av stora mängder potions används på jobbet.

Love potions också diskuteras i Harry Potter, särskilt i hans sjätte året, när karaktärerna börjar med en allvarliga romantiskt intresse för varandra. Utöver ordinarie älska potions som varierar i styrka, är Harry också införts för att Amortentia, den mest kraftfulla kärleksdryck som människan känner till. Doften av Amortentia speglar doften av någons begärsobjektet och olika häxor och trollkarlar beskriva det annorlunda som ett resultat.

Professor Snape är väl etablerad som en mästare på potions: förutom svårt potions som Veritaserum , Snape är uppenbarligen mycket begåvad på listigheten Wolfsbane dryck. Wolfsbane dryck behandlar varulvar, tillåter dem att vända sig till ofarliga vargar vid fullmåne, snarare än full varulvar som kan orsaka allvarlig skada. Professor Lupin, en varulv, drar fördel av den skicklighet Snape som komma skall undervisa på Hogwarts.

Kanske en av de mest spännande drycker i Harry Potter är Felix Felicitus, de lyckliga dryck. Denna dryck beskrivs som en "pool av levande guld" som ständigt skiftar och hoppar i grytan det bryggs i. En liten mängd av drycken kommer att göra den som dricker helt lycklig under en viss tid: varje uppgift vidtas kommer att framgångsrik, och dagen kommer att vara mer eller mindre perfekt. Drycken är förbjuden att människor när de deltar i idrott och undersökningar, eftersom det skulle naturligtvis få dem att prestera perfekt och svara på alla frågor korrekt, och därmed utgöra en form av fusk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.