Ska jag uppmuntra mina barn att tro på jultomten?

Santa Claus, som jolly Elf, gnistor en hel del kontroverser när familjer som firar jul måste besluta om att uppmana sina barn att tro på honom. Vissa människor är strängt emot att skaffa barn tror på jultomten, medan andra tycker att det inte skulle vara detsamma utan barn tänker Jultomten kommer att besöka dem på julafton. Många föräldrar försöker gå en medelväg linje mellan tro på möjligheterna och hänsyn till realiteter.

Människor som inte vill att barnen ska tro på jultomten allmänhet citera två skäl. De kanske inte vill ha denna kristna semester domineras av tron på en hednisk symbol. De kanske också vill understryka att Santa ofta stjäl dånet från Kristi födelse, och tar bort från den verkliga meningen med julen. finns andra familjer emot att uppmuntra barnen att tro på jultomten, eftersom de känner Detta är en ren lögn till barn. De känner att de bryter sina barns förtroende genom att berätta dem en lögn att förr eller senare kommer att upptäckas av barnen. De kan minnas besvikelse reda på att tomten inte fanns när de var barn och inte vill utsätta samma besvikelse på sina egna barn. En del föräldrar, å andra sidan, hävdar att inte tro på jultomten stjäl bort en del av den magiska julen. Ur ett kristet perspektiv kan de hävda att Jultomten är symboliskt för "ge" julens och därmed relaterade till Kristus. De hittar inget ont att säga till barnen här och uppmuntra tro, eftersom barndomen är den enda plats där sådan tro kan förekomma.

Föräldrar som uppmuntrar tron på jultomten kan ha en särskild ritual att berätta för barn om julen, eller de kan lämna det upp till barnen att ta reda på egen hand. Men när barnen hittar ut, bör föräldrar vara medvetna om att detta kan vara en källa till sorg hos barn. De kanske vill berätta för barnen själva, och bli en del av den julstämning också en del av Santa Claus "anda, genom att låta dem hjälpa till att sätta ut presenter.

Familjer kan gå en medelväg linje mellan tro och nonbelief . De får lära att Jultomten är en symbol för att ge, och att tro på denna symbol är underbart. Kristna föräldrar kan också understryka att Santa Claus är en symbol medan Kristus är en verklighet. Funderar du på jultomten kan sedan ta på kvalitet i alla familjen låtsas och tror tillsammans. När barn ge gåvor, spelar de Santa Claus, i mitten vägen tillvägagångssätt. Således kan man uppmuntra barnen att vara en del av denna stora och underbar symbol för generositet och mirakel. Barn tenderar att räkna ut hur presenterar anländer om några år ändå, men tro på symbolen, en del föräldrar känner, kan vara en livstid.

Det finns ingen rätt sätt att svara på huruvida föräldrar bör uppmuntra tro på jultomten. Föräldrarna ska döma av vad de tror att de flesta rätt för deras familjer. Om de inte väljer att gå i nonbelief vägen eller när de barn besvikelse om verkligheten i Santa, det är viktigt för barn att inse att inte alla tror på samma sätt. I själva verket kan betyda något för barn att berätta för andra barn Santa existerar inte. Så barn som inte tror, bör uppmuntras att inte förstöra det för de troende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.