Vilka är de olika accenter och dialekter i amerikansk engelska?

Med en befolkning på 300 miljoner eller så, och ett språk som har lånat från nästan alla andra språk i världen, är amerikansk engelska beströdd, ja, strö, med dussintals av accenter och dialekter. Några varierar från region till region, stat till stat, län till län, och även kvarter till kvarter. George Bernard Shaw's Professor Henry Higgins skulle ha en stor tid sortera ut dem. En accent i allmänhet syftar på hur orden uttalas. Dialekt är mer av en mini-språk, och där accent, men lägger till uttryck och fraser som är unika för sig själv. Amerikansk engelska kan vara mycket grovt indelas i följande dialekter: New England, Mid-Atlantic, Södra, Mellanvästern, Övre mellanvästern, västra, nordvästra och Kalifornien.

amerikansk engelska ofta tar sin dialekter och accenter från språket rötter av de första bosättarna i området. Det är något mycket brittiskt om hur människor från Massachusetts och Pennsylvania uttala vissa ord. De i New York ljud kanske mer gutturala, på grund av sin starka tyska och östeuropeiska influenser.

sydstatare ljud oftast både till icke-Södra öron, men en infödd har inga problem att skilja en berg accent från en tillkalla från Tidewater området Virginia. Södra accent är bedrägligt komplicerade, upplåning som det gör från de brittiska accent, skotska "Burr" och Irish "dialekt", det Cherokesiska språk, och blandas med sluddrigt franska intonations och staccato spanska och kryddat med afroamerikanska tal.

är Mellanvästern accent betraktas allmänt som det mest "korrekta" av accenter i amerikansk engelska, eftersom det saknar en hel del specifik böjning, och låter "platt. "Övre mellanvästern amerikansk engelska tar sitt ljud från de skandinaviska accenter av dem som först bosatte sig där.

Västra brytning av amerikansk engelska har Södra böjningar, blandat med Mellanvästern brytning av de bosättare som gjorde vandringen med vagn tåg. Pacific Northwest boende har västerländska accenter skiftar i de av sina kanadensiska grannar i Alberta och British Columbia, på andra sidan gränsen. kalifornier tenderar att ha mindre specifika "accent" än andra amerikaner, men när de gör det, låter det mer västerländska . Södra Kalifornien, liksom de som tas upp i New York City, en tendens mot blixtsnabb tal, och blanda i den senaste slang.

Amerikansk engelska är så speciellt att det markerar dess högtalare någonstans de reser. Många Världen medborgare som aldrig har rest till USA vet en amerikansk omedelbart. Vissa personer kan även gissa på var i staterna ett amerikanskt liv som accent.

Men de dialekter och accenter av amerikansk engelska även skapa murar mellan dess högtalare. Amerikanska medborgare ofta stereotypa bland varandra på grund av hur de talar. Dialekt coacher göra en hel del aktörer pengar utbildning att tala ordentligt, inte för att de inte talar tydligt, men eftersom de använder ett oacceptabelt accent. Vissa amerikaner anses okunniga eller dåligt informerad av sina landsmän på grund av sitt särskilda av amerikansk engelska. Även standard, är det god sed viktig, så bevara enskilda smaker av amerikansk engelska, uttryckt i sina många dialekter och accenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.