Vad menas med "En fågel i handen är bättre än tio i skogen" Mean?

"En fågel i handen än tio i skogen", även ibland anges som "En fågel i handen är bättre än tio i skogen" är ett ordspråk säger att det är bättre att Stick med något du redan har, snarare än driva något som du kanske aldrig får. Detta ordspråk är en mycket populär varning, används idag i många engelsktalande länder.

Meningen tycks ha sin upprinnelse någon gång under 13-talet, i samband latinsk form: Plus valet i manibus avis unica quam dupla Silvis. Det här kan vara löst översättas med "En fågel i handen är värd mer än två i skogen. " Den grundläggande varna för "En fågel i handen än tio i busken, "är att du måste se till att inte bli för girig i livet. Om du håller en fågel i handen, har du din måltid på kvällen. Du kan ta som en fågel, och vara bra mat. Om du istället låta det gå att driva två fåglar du spionerat i en buske, kan du fånga varken, och avveckla hungrig för natten. Detta ordspråk påpekar att genom att skicka upp en säker sak för en mer lovande möjlighet löper du också risken att förlora både är säkert och lovande möjlighet. får en fågel i handen användas för att hänvisa till ett obegränsat antal saker, i många olika situationer i livet. Eftersom det centrala begreppet är en av borta från girighet, är det ofta mycket träffande. I spel, till exempel en person som har vunnit en hel del pengar och vill satsa allt på nytt kan bli varnade för att "en fågel i handen än tio i skogen,-eftersom de redan har gjort en vinst, och genom att ännu mer pengar de kan förlora allt. kan begreppet framgår av en fågel i handen ska studeras närmare med hjälp av en analys spelteori. I det här skulle vi ha att också undersöka sannolikheten för att fånga de två fåglar i bushen. Då skulle vi kunna börja bättre beräkna den relativa värden för fågel i handen, och fågeln i busken. Olika strategier skulle då visa sig: en extremt försiktig strategi skulle naturligtvis alltid hålla känd mängd, en fågel i handen, även om chansen att fånga de två fåglar i bushen var 99%, en balanserad strategi kan förorda att hålla en fågel i handen så länge chans att fånga fåglar i bushen var mindre än 50%, och en mycket offensiv strategi skulle alltid gå för de två fåglarna i skogen.

En del människor reagerar också för detta ordspråk, inte nödvändigtvis acceptera den vishet som en fågel i handen är faktiskt bättre än två i busken. Personer som svarar oftast att påpeka att även om något som är känd och hade kanske vissa skulle det okända har ett värde som vida överstiger de kända. Ett svar kan vara något i stil med "en fågel i handen är bra, men en fågel i skogen kan sjunga. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.