Vad menar folk när de Say Någon kan inte se skogen för alla träd?

att säga att någon "inte kan se skogen för alla träd" är en hänvisning till människor som blir så engagerade med information om en fråga som de glömma det större problemet. Du kan också höra det tolkat som "så-och-så inte kan se skogen för alla träd", beroende på regionala dialekter och personliga preferenser. Om du är anklagad för att inte kunna se skogen för alla träd, kan du ta ett steg tillbaka från den situation som abstrakt dig i hopp om att vissa förtydligande och potentiellt intressant information framkommer.

Redan på 1500-talet, "du kan inte se skogen för alla träd" var i tillräckligt omfattande användning som det publicerades i samlingar av ordspråk och slang. Som alla som har varit i en skog vet, kan det vara lätt att falla i fällan att bara titta på enskilda träd, snarare än betraktar skogen som en helhet. När du inte kan se skogen för träden, betyder det att du är djupt inblandad i en situation, och du kanske fokuserar för mycket på enskilda detaljer, och inte tillräckligt om situationen som helhet. Detta ordspråk också ibland vändas, som i "han inte ser träden för skogen, förseende med tanken att det också är möjligt att vara alltför omfattande när man tittar på situationen. Någon som gör svepande uttalanden utan att tänka på detaljer kan sägas att ställa ut lika mycket av ett logiskt fel som någon som fokuserar på en minut aspekt av en situation utan att undersöka det hela. Det är vanligt att chefer som anklagas för att inte se träden för skogen, särskilt när de gör höga och omöjliga krav som tyder på en fullständig bristande kunskap om den komplexa situation. Det är väldigt lätt att fastna i minutiae en situation, speciellt när man har varit engagerad i under en längre tid, eller när du bara har jobbat med en del av ett större problem . Att vara medveten om denna tendens kan göra människor bättre problemlösare, eftersom de vet att de ibland inte ser skogen för alla träd, och att ibland det är bra att prata med andra människor om de delar av projektet som de är arbetar på, eller försöka värva utanför råd om en situation för att få perspektiv.

En avvägning mellan att fokusera på detaljer i en situation och titta på den i stort sett är viktigt. Att ta metaforen vidare, när du inte kan se skogen för alla träd, antyder det att du kan missa viktig information som kan påverka situationen, liksom varför träden finns det i första hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.