Vad betyder det när någon säger att de kommer att "Hit the Head"?

Det finns inget fint sätt att sätta detta-om någon säger att de kommer att slå i huvudet, betyder det att de planerar att använda toaletten. Uttrycket slog huvudet kommer från marinen och kustbevakningen jargong för "badrum". Seglare, marinsoldater och kustbevakningen medlemmar kalla sina anläggningar huvuden , medan landbaserad militärer kallar dem latriner . Örlogsfartyg har faktiskt ordet huvudet stenciled om de vattentäta dörrarna som leder till den trånga men funktionsduglig utrustning. kan Ursprunget slog huvudet kan spåras tillbaka till gamla segelfartyg. Seglare som behövs för att befria sig själva skulle ta sig till ett visst område under däck nära båge eller framför fartyget. Detta område valdes av flera skäl. Först av allt skulle lukter skingras i luften innan den når den största levande och arbetsområden. För det andra skulle konstant spray i havsvatten fungera som en naturlig sanitizer och hålla området relativt rena. sedan detta område nära till ristade galjonsfigur på bågen, blev det känt informellt som huvudet. Termen fastnade även som varven ingår inomhus VVS-arbeten och andra moderna bekvämligheter för militära fartyg. Generationer av sjömän har sedan dess antagit frasen slog i huvudet som en förskönande omskrivning, och slutligen termen blev en del av populärkulturen som dessa män och kvinnor jämställs tillbaka till samhället.

Uttrycket slog huvudet är bara ett exempel på militär jargong in popular usage. Det finns ett antal andra Naval termer och uttryck som kan låta mycket bekanta för våra öron, såsom ordet dänga . Det sägs att kung Henry VIII sände en amiral Wallop till Frankrike för att hämnas den franska förbränning av staden Brighton. De är skadliga för den franska kusten var så allvarliga att Wallop namn blev synonymt med användning av överväldigande kraft.

Andra välbekanta fraser med ett marint ursprung innehåller prima , förmodligen en korruption Honki-Dori, en japansk gata känd för sin gästfrihet mot sjömän på permission. Om en situation anses tillfredsställande eller trevligt, är det ofta sägs vara prima . Ett slangord för kontor skvaller, Scuttlebutt , sägs också komma från marin historia. Seglare lagras sitt dricksvatten i tillslutna fat kallas scuttlebutts, eller bara rumpor. Tid som tillbringas runt dessa vatten fat skulle inbegriper ofta en återberättelse av rykten eller andra bitar av fartygets nyheter.

Så om du är tre blad för vinden, eller behöver slå huvudet att få de senaste Scuttlebutt, se upp för Crow's Nest. Jag hör att det rymmer en genomsnittlig dänga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.