Vad är skillnaden mellan innehåll Redigera och Kopiera redigering?

innehåll redigering är det praxis att skriva, korrektur, nämligen kontroll och möjligen programmering webbsidor eller andra skriftliga handlingar. Ibland innehåll redigering är specifikt skriver och programmering webbsidor. Däremot kan innehållet redigerar också en del i skrivprocessen för både skönlitteratur och facklitteratur i förlagsbranschen. Copyediting omfattar vanligtvis provtryck och faktum kontroll. Det kan innebära en liten mängd skriva för antingen skriva ut eller källor på Internet, men oftast inte inkluderar programmering. Ytterligare copyeditor inte kan läsa för innehåll med samma granskning som Innehållsansvarig gör. Den copyeditor är oftast den yttersta gränsen i skrivprocessen, den sista personen att granska materialet innan det går att skriva ut. Den Innehållsansvarig kan vara mer intimt involverade i hela processen att skriva och slutföra dokument för webb eller papper publicering.

Datorprogram göra vissa typer av innehåll redigering. Till exempel kan många program utvärdera kodningsfel innan en webbsida är publicerad. Men kan då med program som erbjuder trollformel eller grammatik kontroll måste en person utvärdera den slutliga presentationen av innehåll, och behovet att åtgärda ett fel eller två. En del människor arbetar specifikt innehåll Redigera fält, och får inte enbart bevis på innehåll och utformning, men också skriva det. I själva verket är det ganska vanligt att innehållet redigering att inkludera skriver det mesta av innehållet. För företag webbprogrammering, kan innehållet redigering göras av en eller flera personer, och kan också innebära samverkar med kunder för att bedöma deras behov av både skriftliga innehåll och webbplats utseende.

Alternativt lite övning innehåll redigering på frilansbasis. De kan bara redigera materialet och kontrollera innehåll för fel, inkonsekvenser, motsägelser eller problem. De kanske praktiken ljus redigera källkod, men stick i första hand till att förbättra klientens innehåll. Med tanke på en kunds behov de också kan skriva material och då ägaren till webbplatsen kan formatera innehåll på lämpligt sätt. för tryckta produktioner, kan en Innehållsansvarig arbete på ett förlag eller på frilansbasis, särskilt med författare. Även copyediting skulle bevis boken innan den går i tryck, skulle innehållet redigering innebära utvärdera innehållet i arbetet. En dålig Innehållsansvarig skulle missa inkonsekventa karaktär, intrig eller dialog. Bra innehåll redigering kanske hade kunnat förhindra misstag som den i De tre musketörerna där D'Artagnan görs en musketör två gånger i boken.

Innehållet redigerare i förlagsbranschen arbetet specifikt på på "kärnan" i böcker avsedda för publicering. De granskar saker grundligt av tematiska element. Speciellt letar de efter inkonsekvenser. En saklig bok, till exempel kan dra två motsatta slutsatser att en Innehållsansvarig skulle fånga. Ytterst är Innehållsansvarig ansvarar för att klargöra material och hjälper författaren att hans eller hennes bästa på sidan.

Content redigering är mycket viktigt för böcker i serien format. Långa serier är mer benägna att visa inkonsekvenser och framåt, och en Innehållsansvarig kan hjälpa till att förebygga vanliga fel. Om ett tecken ögon är blå i en bok, kan de inte bli brunt i en annan. Om ett tecken mor dör i en bok, mamman gå omkring och prata i nästa bok kan skjutas läsare.

Skickliga innehåll redigering gör sig av material som skulle göra texten löjligt. Copyeditors sedan kan ta över och polera texten letar efter små fel. De kan skriva en mening eller två, men i allmänhet rätta grammatiska eller stavfel. Slutresultatet av arbetet både redaktörer är logiskt och grammatiska text.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.