Vad är skillnaden mellan det omedvetna och det undermedvetna?

Sigmund Freud strukturerad sinnet i metaforiska sektioner. Dessa "sektioner" är ifrågasatt, och inte exakt bevisbara. Men många andra psykiatriker och psykologer har sedan dess använt hans terminologi för att diskutera hur sinnet fungerar, och föreslagit ändringar. Dessa definitioner av de avsnitt i åtanke: medvetna, omedvetna och undermedvetna ligger till grund för stora missförstånd. En del människor använder termerna det omedvetna och undermedvetna omväxlande, men detta stämmer inte från Freuds definition . Medvetslös, först och främst betyder inte, som det används i medicinsk terminologi "utslagen", och det betyder inte sövd heller. Ändå dessa idéer har en relation till Freuds uppfattning om det omedvetna.

Enkelt uttryckt är det omedvetna lagret av insamlade uppgifter som har förtrycks och är inte lätt bringas till medvetandet. Dessa minnen inte erkänts av medvetandet kan vara minnen av trauma, eller ens minnen, tankemönster, önskningar och visningar känsla av att fortfarande långt under den åtkomliga ytan. Eftersom de är i huvudsak otillgängliga utan psykoanalys, kan de driva och kontrollera medvetandet om osedda nivåer. Mycket av Freuds id och överjaget arbeta i bakgrunden av det omedvetna, skapar sjukdom, psykiska problem, neuroser, och en mängd andra frågor. Det omedvetna och undermedvetna är väldigt olika, men icke psykiatriska yrkesverksamma ofta felaktigt bruk undermedvetna. I motsats till det omedvetna, ligger det undermedvetna knappt medvetande, och det är lättillgängligt om man uppmärksammar det. Till exempel kanske du känner någon telefonnummer. Denna information inte lagras i medvetandet, men i ditt undermedvetna. Om du tänker på det, kan ni få fram telefonnumret, men det är inte bara flyter omkring i ditt medvetna sinne. Du måste rikta din uppmärksamhet på minnet för att muddra upp telefonnumret. Dessa minnen kan du minns enkelt inte är medvetna om du betalar uppmärksamhet och fokus. När någon ber dig att beskriva din perfekta dag, nå dig i ditt undermedvetna för dessa minnen. Om någon frågade dig att beskriva den värsta dagen du någonsin haft, särskilt om det var särskilt traumatiska, kanske du inte riktigt kunna beskriva det värsta. Du skulle kunna diskutera minnen i ditt undermedvetna som var minnesvärt dålig, men en verkligt traumatisk dag kan delvis eller helt undertryckta. På detta sätt, en av skillnaderna mellan det omedvetna och undermedvetna är att, åtminstone i Freuds uppskattning, det omedvetna fungerat som en skyddande kraft i åtanke, även om detta skydd styrdes felaktigt. Verkligen hitta den mest traumatiska dagen i ditt liv kan innebära omfattande terapi för att få tillgång lager minne begravda bort från både medvetna och omedvetna, djupt förborgad i åtanke.

Andra framträdande psykologer och psykiatriker har haft olika eller utökad definitioner av det omedvetna och det undermedvetna. För Carl Jung var omedvetna samlingspunkt för alla inmonterade aspekter av personligheten, som skuggan, och anima /animus. För att bli en helt utpekas person, till dessa behövs saker bringas till sans och integreras i personligheten, så att de tjänade den personen och inte omintetgöra honom /henne. Nedanför det omedvetna, Jung definieras närmare det kollektiva omedvetna, en grupp delade bilder och idéer som var närvarande i alla människor, oavsett kulturell bakgrund.

Men andra psykiatriker och psykologer avvisa omedvetna som struntprat. De hävdar att systemet Freud beskrivna, och att andra senare utvidgas kan inte verifieras. Beteendevetare till exempel de äldre Behavioral skolan tenderar att kritisera Freuds syn på "nivåer" i sinnet. Kognitiv beteendevetare, däremot, har försökt att föra idén om förträngda tankar i det undermedvetna i en ny uppsättning av terminologi.

I stället för det omedvetna och det undermedvetna, kognitiv beteendevetare hjälper våra kunder att utvärdera beteende för att komma åt sin kärnverksamhet trossystem, de tankar och idéer, som verkligen driver personen. På ett sätt är skild från Freuds ursprungliga idéerna, eftersom det betonar att även om dessa centrala trosföreställningar kan undertryckas, att föra dem till ljuset inte nödvändigtvis leda till omedelbar förändring. Istället identifiera dessa föreställningar börjar en kognitiv process av förändring. Dessutom är dessa grundläggande föreställningar är inte bundna till termer som "Oedipal Complex" eller id.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.