Vad är skillnaden mellan Graphic Novels och serietidningar?

Det finns flera Standout skillnader mellan grafiska romaner och serietidningar. Vanligtvis kan man konstatera att standarden serietidningen vanligtvis tunn, med ett papper täcker, och det fortsätter, börjar eller avslutar en berättelse som har behandlats i andra serietidningar. Både serieromanen och serietidningarna berätta sin historia huvudsakligen med bilder och några ord, men grafiska romaner tenderar att täcka en berättelse endast i sin helhet (även om det kan vara uppföljare). Till skillnad från serietidningar, någon uppföljare inte följetonger i den grafiska romanen, utan i stället nya, kompletta och hela berättelser med grundläggande nya komponenter i början, mitten och slutet. Serieböcker omvänt kan starta en historia börjar i mitten av saker, eller avsluta en berättelse, men du kan inte läsa en serietidning och få hela historien. Det kan vara lite förvirring på distinktioner mellan grafiska romaner och serietidningar, eftersom många seriealbum få publiceras i bokform. Det innebär att hela serien, eller en särskild berättelse båge kan köpas i en bok efter det har redan publicerats i en rad serietidningar. Dessa kallas ibland för handel pocketböcker, och de kan säljas på stora bok återförsäljare och via webbplatser som Amazon. En annan version av detta är en serietidning samling, till exempel omtryckt remsor av serier som Garfield , Peanuts , eller Calvin and Hobbes , för att bara nämna några. Återigen dessa är boken långa serier, men samling metoder kan variera. De kan följa datum för offentliggörande av band, eller så kan ordnas av tema. Till exempel en Jordnötter insamling kan funktionen bara serier som gäller mest till Snoopy, vilket betyder att de inte nödvändigtvis ske i den publicerade ordning.

Även om du kan hitta grafiska romaner i någon serietidning butiker hittar du dem i stora utbudet på traditionella bokhandlar och stora bokhandlare som Amazon. Du hittar även några serietidningar vid sådana affärer, men det större utbudet av serier säljs direkt via serietidning butiker. Endast ett fåtal få större spridning till bokhandlarna.

Dessutom tema i grafiska romaner, som vanligtvis är cirka 60-120 sidor, tenderar att vara mer mogen än i många serietidningar. Detta åter kan bli förvirrande, eftersom det finns definitivt tecknad serie som är för vuxen publik, särskilt många av de japanska mangaserier. Men i huvudsak är den grafiska romanen inte är skriven för barn, och kan vara helt olämpligt att unga läsare, medan många serietidningar är skrivna speciellt för barn eller ung tonåring publik (eller äldre publik som fortfarande älskar sin teman). Till exempel, mycket av arbetet som en av de mest kända grafiska författare, Frank Miller, som Sin City och 300 är definitivt inte för svag av hjärta och innehåller betydande hänvisning till kön och mycket våldsamma bilder. Eftersom de görs främst i illustration, lämnar de inte mycket till fantasin. Du inte bara läsa om våldsam död, du också se dem. Ett annat sätt att se på den grafiska romanen är att undersöka dess hållbarhet. Precis som alla andra roman, är grafiska romaner ges ett International Standard Book Number (ISBN). Serier omvänt, och liksom tidningar, kan ges ett International Standard Serial Number (ISSN), som pekar på en mer tillfälliga status. Grafiska romaner är också ofta tillgängliga på bibliotek och i USA, har Library of Congress arkivering tal. Det kan vara mycket svårare att hitta serier på bibliotek, även om några få bära dem.

Men den gamla och utomordentligt sällsynta serietidningar kommer inte att vara tillgängliga, och det existerar en viss tid gamla fördomar mot det komiska, trots att många av dem lika förtjusande och intressanta som alla andra typ av bok. Den grafiska romanen, även om vissa har fördomar mot det, anses vara mer av en konstform, och detta verkligen visar på det sätt som vissa av dessa romaner även gjort bestseller listor, som de tryckt av The New York Times . De är placerade i direkt konkurrens med andra mer traditionella romaner sålts vid tidpunkten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.