Vad är logiska felslut som innefattar Orsak och verkan misstag?

Logiska felaktigheter är fel av skäl som kan uppstå i induktiva resonemang. Eftersom induktiva resonemang rör sig från det enskilda till det allmänna, är det viktigt att bestämma hur mycket och vilken typ av bevis måste du göra ett giltigt argument. Underlåtenhet att ha ordentlig bevisning är kopplat till flera olika typer av logiska felslut. Eftersom logiken är en av de viktigaste tekniker som används i övertalning, att kunna identifiera och rabatt Logiska felaktigheter i andras argument och att undvika att göra dem en egen argumentation är båda viktiga. En av de saker som kan underminera logik gör misstag i samband orsak och verkan. Det finns flera fel som man kan göra genom att argumentera för orsak och verkan, och följande villor av orsak och verkan så ofta att de heter.

Gambler's Due: spelares grund felslut förutsätter att förvänta sig av en händelse har ökat efter ett antal gånger att det inte inträffa, medan sannolikheten är i själva verket samma för varje enskild händelse. Ett exempel är: Självklart ska jag köpa en lott-Jag har inte vunnit något hela året, och jag är beroende. Det här är ett logiskt felslut av orsak och verkan, eftersom sannolikheten att vinna i dag inte är kausalt relaterad till att inte ha vunnit på tidigare dagar, med många tidigare dagar. Losing inte senare orsakar vinna.

Post hoc ergo propter hoc: antar att sekvens visar orsakssambandet är det misstag som denna latinska namnet felslut. Översatt betyder namnet "efter, därför orsakas av. " Ett exempel är: Min kusin drack stadens vatten och fick leukemi. Det måste staden vattnet som orsakat hennes sjukdom. Sekvensen av dricksvatten stadens vatten och därefter insjukna från leukemi inte i sig leda till en giltig slutsats att vattnet var den kausala agent i sjukdomen. Således är detta en orsak och verkan felslut.

hal is. I denna vanföreställning, det är ett antagande att en händelse oundvikligen leder till konkreta resultat, när orsakskedja är ingalunda klart. Ett exempel är: låna bilen? Nästa sak blir du vill ha egen bil och egen lägenhet! detta argument inte behandla ett enskilt fall som ett enskilt fall och förutsätter att det aktuella fallet utan tvekan kommer att följa ett mönster som påstås existerar. En begäran att få låna en bil kan faktiskt inte göra något mer än det mål som uttryckligen anges. Påstådda orsakssamband helt enkelt inte existerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.